Nejste přihlášen/a.
> pokud nepotřebuji nějakou ekoznámku na auto
Ekoznámka se tady řešila před 2 týdny. Žádná v Rakousku není.
Osobně bych dal auto, P+R na severním okraji Vídně a pak jednotlivou jízdenku MHD nebo celodenní, podle toho, kolik chcete ještě jezdit po Vídni mimo jen mezi P+R a Zoo.
My jsme parkovali auto u Prátru a dál pak jeli metrem a MHD.
Parkoviště se nachází zde: 48.2176354026817, 16.400572233711053
Za hodinu se tam platí 2,20 euro a za 24 hodin chtějí tuším 20 éček. Parkovali jsme tam na doporučení kamaráda, že je to výhodný a úpřímně jsem jiný alternativy ani nehledal.
Zoo je dobre dopravne dostupna aj autom, ak vam nevadi platit za parkovanie. Druhe riesenie je parkovat kdesi na okraji, kde su zachytne parkoviska zadarmo a kupit si 24 hodinovy listok na MHD. Spocitajte si, co vas vyjde lacnejsie, zase s tym listkom mozete potom behat este po meste, dni su dlhe.
Vlaky vyprodane nejsou lisky normalne prodavaji, pokud chces levne musis nakupovat pres rakouske drahy
OBB Railjet Brno 7:22 - Viden 8:49 (idelani doba na prichod do zoo nekdy kolem 9:30) Cena 15,4€ za dospelou osobu + 3€ za mistenku pokud chces + samozrejme jizdenka za metro
Zpatky vlaky uz drahe, ale flixbus ma jeste mista s cenou cca 400kc osoba.
Také jsem na to koukal a dokonce ho to vyjde o skoro 9 € levněji než to P+R a MHD: 4,10 + 2.(2.2,40 + 2.1,20) = 18,90 € vs 10,- € celodenní před bazeném + dojít těch 1,8km pěšky.
Kde jsi sehnal ty celodenky za 5,80? Já je vidím jen za 8 €.
Aha, už jsem to našel. Tyto typy lístků se od července už neprodávají, ale ty zakoupené dříve platí až do konce roku. Pěkné ušetření 2×2,40 správným načasováním koupě.
Die 8-Tage-Klimakarte bzw. das Ticket 1 Tag WIEN sind bis 31. Dezember 2024 gültig. Danach verlieren diese Tickets ihre Gültigkeit.
Regiojet se nezdá vyprodaný, koukal jsem na několik následujících dní a vyprodaných je jen pár spojů. Jinak ceny jsou většinou 490 korun, sem tam se najde 420 a výjimečně i 279 (třeba příští sobota i neděle 5:50 z Brna 7:40 ve Vídni, to je čas tak akorát na jednodenní výlet do Vídně). Blbý je, že tohle je potřeba násobit osmi (4 lidi tam a zpět), takže to bude tahle cena.
Jinak plná cena za vlak je na trase Praha-Vídeň €70 (tj. 1750 korun), z Brna by to mohlo být míň (tak půlka), ale za tuhle šílenou cenu můžete jet namačkaný nastojáka ve vlaku ČD (Vindobona neni povinně místenková, ale dát 3 eura za místenku za to stojí).
Ceny jsou prostě dimenzované tak, aby se nevyplatilo ani jednomu člověku jet vlakem, ve více lidech je to tak s rezervou. Jen když se nakupuje s velkým předstihem (aspoň měsíc), začíná to dávat smysl.
Příští pátek je RGJ už dost plný, vlaky totálně a autobus (od hotelu Grand) má ještě 12 míst za 490. A na děti moc sleva v mezinárodní dopravě neni. Vlak (ČD) je za 630 což je teda dost. Flixbus mi ukazuje za 369 (Br7:00-Vi8:50) jinak spíš za víc. (Jsem na takové ceny zvyklý spíš z Prahy, z Brna bych čekal půlku.) Z Židenic to holt nepůjde, ale aspoň od Hlavního nádraží nebo teda za rohem od hotelu Grand to ještě na nějakých pár míst vypadá. Ale stejně to asi auto jistí. Cesta s dětma vlakem je pohodička, ale cesta autobusem (i když to jsou "jen" 2 hodiny, bude horší, teda záleží na těch dětech).
ZOO, která je na druhé straně Vídně, doporučuje dvě bližší P+R
Hütteldorf (asi 3km od ZOO)
Siebenhirten (asi 5km od ZOO)
Jsou to prostě P+R na té opačné straně Vídně.
Všechny P+R jsou u metra a stojí 4,10€/den.
Koukám, že se odeslal i předchozí příspěvek, než mi to tu celé krachlo. Je tam pěkný odkaz na ta 2 severní P+R s více informacemi.
Ta severní parkoviště jsou asi 15km od ZOO, tedy stejně musíš ze všech těch čtyř jet metrem, protože to je daleko.
> kdysi mi tu nějaká dobrá duše dala odkaz na slevu do zoo
Podařilo se mi původní dotaz dohledat. Dokonce tam mám příspěvek. Vědel jsem, že jsem tady už někomu odpovídal na vídeňskou zoo.
Podíval jsem se, kolik teď chtějí za rodinné vstupné a posadilo mě to na ... židli: 2x27 + 2x15,50 = 85 € (2150,-). Pro jistotu jsem se podíval na stejné vstupné v ZOO Praha: 850,-
Před 2 lety se dal dospělý lístek koupit s Vienna City Card za 17 € místo nynějších 27 (s kartou, která stojí 17, pak za 23)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.