Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zoo Vídeň autem?

Od: libor007® odpovědí: 24 změna:
Přátelé, poradíte jak nejlépe naplánovat cestu do Vídeňské zoo? Vlak je už vyprodaný, flixbus Vídeň-Brno a zpět mi za 3400kč pro dva dospělé a dvě děti přišel drobátko nevýhodný. Jak byste to řešili z Brna autem?Nevadila by mi kombinace s vlakem "odněkud" a mhd po Vídni, ale není podmínkou - tedy pokud nepotřebuji nějakou ekoznámku na auto. Poradí někdo znalý? Jde o příští pátek...

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

5x

> pokud nepotřebuji nějakou ekoznámku na auto

Ekoznámka se tady řešila před 2 týdny. Žádná v Rakousku není.

Osobně bych dal auto, P+R na severním okraji Vídně a pak jednotlivou jízdenku MHD nebo celodenní, podle toho, kolik chcete ještě jezdit po Vídni mimo jen mezi P+R a Zoo.

hodnocení

4x

My jsme parkovali auto u Prátru a dál pak jeli metrem a MHD.

Parkoviště se nachází zde: 48.2176354026817, 16.400572233711053

Za hodinu se tam platí 2,20 euro a za 24 hodin chtějí tuším 20 éček. Parkovali jsme tam na doporučení kamaráda, že je to výhodný a úpřímně jsem jiný alternativy ani nehledal.

mathew
hodnocení

4x
Já jsem naposledy parkoval na Penzinger Strasse což je skoro u vchodu. Jenom netuším jestli si tam od té doby nějaký aktivista nevymyslel nějakou zónu nebo podobný nesmysl, aby se tam parkovat nedalo.

hodnocení

3x

Zoo je dobre dopravne dostupna aj autom, ak vam nevadi platit za parkovanie. Druhe riesenie je parkovat kdesi na okraji, kde su zachytne parkoviska zadarmo a kupit si 24 hodinovy listok na MHD. Spocitajte si, co vas vyjde lacnejsie, zase s tym listkom mozete potom behat este po meste, dni su dlhe.

hodnocení

2x

Vlaky vyprodane nejsou lisky normalne prodavaji, pokud chces levne musis nakupovat pres rakouske drahy

OBB Railjet Brno 7:22 - Viden 8:49 (idelani doba na prichod do zoo nekdy kolem 9:30) Cena 15,4€ za dospelou osobu + 3€ za mistenku pokud chces + samozrejme jizdenka za metro

Zpatky vlaky uz drahe, ale flixbus ma jeste mista s cenou cca 400kc osoba.

nitram18
hodnocení

1x
Parkoval jsem tady před bazénem, dojít se to dalo v pohodě, pěkná procházka.
Atzgersdorfer Straße 14, 1130 Vídeň - Hietzing, Rakousko
lmgify

Také jsem na to koukal a dokonce ho to vyjde o skoro 9 € levněji než to P+R a MHD: 4,10 + 2.(2.2,40 + 2.1,20) = 18,90 € vs 10,- € celodenní před bazeném + dojít těch 1,8km pěšky.

Zoo Vídeň autem?
lmgify

Měl bych se naučit klepat do kalkulačky: 4,10 + 2× (2×2,40 + 2×1,20) = 18,50 € *zed*

hodnocení

4.10 p+r, 2x5.8 celodenka online koupená, děcka o prázdninách zdarma. Celkem 15.70€ a mladej chce vidět jakýsi barák. Nachodíme se dost, jinak by to problém ale nebyl.
lmgify

Kde jsi sehnal ty celodenky za 5,80? Já je vidím jen za 8 €. *co*

Aha, už jsem to našel. Tyto typy lístků se od července už neprodávají, ale ty zakoupené dříve platí až do konce roku. Pěkné ušetření 2×2,40 správným načasováním koupě. *palec*

Die 8-Tage-Klimakarte bzw. das Ticket 1 Tag WIEN sind bis 31. Dezember 2024 gültig. Danach verlieren diese Tickets ihre Gültigkeit.

ml1
hodnocení

0x

Regiojet se nezdá vyprodaný, koukal jsem na několik následujících dní a vyprodaných je jen pár spojů. Jinak ceny jsou většinou 490 korun, sem tam se najde 420 a výjimečně i 279 (třeba příští sobota i neděle 5:50 z Brna 7:40 ve Vídni, to je čas tak akorát na jednodenní výlet do Vídně). Blbý je, že tohle je potřeba násobit osmi (4 lidi tam a zpět), takže to bude tahle cena.

Jinak plná cena za vlak je na trase Praha-Vídeň €70 (tj. 1750 korun), z Brna by to mohlo být míň (tak půlka), ale za tuhle šílenou cenu můžete jet namačkaný nastojáka ve vlaku ČD (Vindobona neni povinně místenková, ale dát 3 eura za místenku za to stojí).

Ceny jsou prostě dimenzované tak, aby se nevyplatilo ani jednomu člověku jet vlakem, ve více lidech je to tak s rezervou. Jen když se nakupuje s velkým předstihem (aspoň měsíc), začíná to dávat smysl.

hodnocení

Potřebuju pátek. Tam už je to mrtvé. A chtěl jsem z Židenic přímý spoj...
ml1

Příští pátek je RGJ už dost plný, vlaky totálně a autobus (od hotelu Grand) má ještě 12 míst za 490. A na děti moc sleva v mezinárodní dopravě neni. Vlak (ČD) je za 630 což je teda dost. Flixbus mi ukazuje za 369 (Br7:00-Vi8:50) jinak spíš za víc. (Jsem na takové ceny zvyklý spíš z Prahy, z Brna bych čekal půlku.) Z Židenic to holt nepůjde, ale aspoň od Hlavního nádraží nebo teda za rohem od hotelu Grand to ještě na nějakých pár míst vypadá. Ale stejně to asi auto jistí. Cesta s dětma vlakem je pohodička, ale cesta autobusem (i když to jsou "jen" 2 hodiny, bude horší, teda záleží na těch dětech).

hodnocení

Ano, kdysi jsme byli vlakem a bylo to super. Bus žena moc nechce a cena byla na vybrané spoje přestřelená.

hodnocení

Přátelé, díky za rady. Zvolil bych tedy P+R z okraje Vídně. Poradíte nějaké vhodné, kde navazuje rozumně rychlá přeprava? A ještě - kdysi mi tu nějaká dobrá duše dala odkaz na slevu do zoo. Bylo to pár ojro, ale potěšilo. Nemá někdo jějaký tip?
lmgify

P+R Leopoldau ( mapa)

P&R Aderklaaer St/... ( mapa)

Hned u metra, 4,10€/den

Stránky ZOO doporučují jiná dvě (bližší) P+R.

lmgify

Leopoldau

Aderklaaer

ZOO, která je na druhé straně Vídně, doporučuje dvě bližší P+R

Hütteldorf (asi 3km od ZOO)

Siebenhirten (asi 5km od ZOO)

Jsou to prostě P+R na té opačné straně Vídně.

Všechny P+R jsou u metra a stojí 4,10€/den.

lmgify

Koukám, že se odeslal i předchozí příspěvek, než mi to tu celé krachlo. Je tam pěkný odkaz na ta 2 severní P+R s více informacemi.

Ta severní parkoviště jsou asi 15km od ZOO, tedy stejně musíš ze všech těch čtyř jet metrem, protože to je daleko.

28.06.24 22:17
hodnocení

Děkuji.
lmgify

Ani jsem si nevšiml, že ZOO Vídeň má svoje stránky kompletně v češtině. *zed*

lmgify

> kdysi mi tu nějaká dobrá duše dala odkaz na slevu do zoo

Podařilo se mi původní dotaz dohledat. Dokonce tam mám příspěvek. Vědel jsem, že jsem tady už někomu odpovídal na vídeňskou zoo. :)

hodnocení

Tak 6 euro na vstupném se dá ušetřit tady, kdyby někdo chtěl:

rakousko24.cz/...

lmgify

Podíval jsem se, kolik teď chtějí za rodinné vstupné a posadilo mě to na ... židli: 2x27 + 2x15,50 = 85 € (2150,-). *sok* Pro jistotu jsem se podíval na stejné vstupné v ZOO Praha: 850,-

Před 2 lety se dal dospělý lístek koupit s Vienna City Card za 17 € místo nynějších 27 (s kartou, která stojí 17, pak za 23)

hodnocení

Ještě bych to tu oživil... Máte nějaký tip poblíž zoo na jídlo - stačí nějaký fajn bufet, kebab apod, kde za mrzký peníz naplním krky? *hledam* A případně tip na něco, co ještě ve Vídni na rychlo skouknout - stačí něco veřejně přístupného bez vstupného(prostě rychlovka/y na využití času). Předpokládám, že budeme mít celodenní jízdenky, takže si přejedeme...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]