Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,považuje se dokument s úředně ověřeným podpisem, který byl obyčejně oskenován, tj. neobsahuje elektronický podpis, elektronickou pečeť, elektronickou značku, ani elektronické časové razítko, stále za "platný"? Jde tedy o obyčejné pdf na kterém je zřetelně vidět ověřovací doložka pro legalizaci z ČP.
Tj. je možné takový dokument autorizovaně konvertovat přes CzechPoint zpět do listinné podoby s "platností" originálu?
Mám informaci, že takový postup je možný, ovšem v zákoně č. 300/2008 Sb., Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, na který se odvolává, se mi k tomu nedaří nalézt oporu. Maximálně § 24, odst. 1, písm. c.: "Při konverzi do dokumentu v listinné podobě subjekt provádějící konverzi ... c) ověří integritu vstupu, je-li zajištěna jiným způsobem než podle písmene b) a lze-li tuto skutečnost ze vstupu zjistit a ověření provést."
Jen nevím, jak přesně interpretovat pojem "integrita vstupu" a zda-li ověřovací doložka pro legalizaci může tuto integritu zajišťovat.
Je mi jasné, že:
a) když ho pouze vytisknu v kanceláři, tak určitě ne,
b) kdyby byl původně naskenován opět pomocí autorizované konverze, tak určitě ano,
ale co s tímto případem "mezi"?
Stačí mi osobní zkušenosti, jak k této věci přistupují notáři, úředníci apod. Díky!
Nějak nechápu, o co přesně má jít.
Takže co je originál toho dokumentu? Tištěný? Pokud ano, tak autorizovaná konverze do elektronické podoby bude obsahovat ověření/doložku přímo v PDF. V tom případě bude možné z něj znova udělat autorizovanou konverzi do listinné podoby.
Pokud PDF není autorizovanou konverzí, je to obyčejný sken bez jakékoliv váhy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.