Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klíště je to vážne?

Od: charger® odpovědí: 11 změna:
Ahoj , ve středu jsme to klíště vytáhli ale doteď mne to svědí a když vemu lupu , jde tam vidět v rance hnis. Myslíte že to zmizí za pár dní a nebo jet k doktorce? Diky
Je to foceno přes lupu

Klíště je to vážne?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

5x

to neni hnis, vypadá to ok, čekejte a sledujte, nesmí se vytvořit červený kruh s odstupem kolem bodu přisátí

liska5
hodnocení

3x

Dala bych na to nějakou protizánětlivou mast. Jestli máte doma zbytek Framykoinu / pak 3 dny soustavně mazat/ nebo Betadine, případně bych to mazala propolisem v lihu. Pověstné soustředné boreliozové kruhy se tvoří nejdříve 11. den, někdy až za několik týdnů.. Takže občas nakoukněte. Pokud se objeví, tak k lékaři pro ATB.

hodnocení

3x

Ranka od klíštěte, které je sotva vidět, dokáže svědit i týden až 14 dní. Záleží také dost na tom, jak pevnou máte vůli to nedrbat. Čím víc drbete, tím víc a déle to svědí. Zkuste opakované mazat "fenistilem".

Mimochodem - na té fotce to vypadá, že už to máte rozškrábané.

hodnocení

nene neškrábu to , takhle to je po vyndání klíštěte

Bože, to jste to vyndávali šroubovákem? *co*

hodnocení

no koupili jsme takovy zamrazovaci sprej a k tomu byli tak blbý kleště , to klíště šlo spatne chytit ale byli jsme v přírode a nic lepsiho jsme nemeli

"...nic lepsiho (? *sok*) jsme nemeli"

No jo, tahat klíště kombinačkama není nejlepší způsob. Když musíte do lesa tahat takové nesmysly, to je pak těžké. Já používám tenhle bazmek (mám 2 velikosti), klíště je venku po vteřině a ranku po klíštěti sotva vidíte.

Klíště je to vážne? #2
hodnocení

nebyli to kombinačky :D to bylo k tomu spreji ale holt špatny vyrobek :D

Mám toho doma na klíšťata víc(vytahovák jako na fotce, karty, ...), ale jako nejlepší a nejrychlejší způsob jsem vyhodnotila ten, že si vezmu papírový kapesníček a v tom kapesníčku opatrně uchopím klíště a sundám ho (jakoby podeberu nehty) a vydesinfikuju ránu. Naučila jsem se to, když jsem měla černého psa a u něj když jsem hned klíště nevytáhla, našla jsem ho znovu až když bylo velké.

ttt
hodnocení

1x

je to normalní...

Někdy to trva týden, resp. i něco přes týden.

7x
hodnocení

0x

A co ti s tímhle asi tak doktorka uděla? Jestli byl přisátý víc jak den, tak je možný přenos různých chorob, jinak málo pravděpodobný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]