V partnerskom vztahu nie, ale aj zakon pozna pripad, ked napr rodicia prepisu byt na dieta, to sa da na drahu fetaka / alkoholika a odmietne sa starat o chorych rodicov.
Tohle se nedělá, jednou jste v dobré víře daroval, věděl jste komu a proč a co je tam, to je tam.
Napadlo mě, jak by se asi tvářila Vaše nová partnerka, až byste ji obšťastňoval použitými dary po té předchozí. Třeba takové oblečení, obuv, kabelky, když každá má jiný vkus a určitě i jinou velikost.
Člověče, Vy jste opravdu na Chocholouška. Ani bych se nedivila s Vašimi úvahami, kdybyste už žádnou jinou ženu nesehnal. Aspoň by se ušetřila trapasů a špatných zážitků, viz: "Vem si to Máňo, to je po Božce. Ale to nevadí, viď?"
Dar je dar. Ale kdyby za rozchodem stála ona, vina byla na její straně, třeba nevěra, tak by sama od sebe mohla dárky vrátit. Nechce vás, ale drahé dárky od vás ano? Ale to se asi nestane, tak se s tím budete muset smířit.
Jestli Vás to mrzí, tak jste o tom měl přemýšlet, než jste jí to daroval. A co dárky, které už nemá (třeba kytky, boty, kabelka, flaška vína k narozeninám...)? To bývalce předložíte seznam s cenovkami a budete to chtít nahradit?
doplněno 28.06.24 07:54:
Teď mě tak napadlo, jestli já bych po 40 letech neměl po bývalce chtí vrátit briliantový zásnubní prstýnek...
hujer - proč? Náš rozvod neměl s dárky, či penězi nic společného. Nikdy by mě nenapadlo chtít po bývalce cokoliv vracet a že těch dárků bylo za 18 let manželství docela dost.
Tady je dobře vidět že dívkám se má dávat vždy jen to co si mohu bez problému dovolit ztratit. Neřešil bych to. Ale pokud jde o vyrovnání nahromaděných emocí, mohlo by pomoci vrátit jí demonstrativně naopak všechny zbývající dárky co dala ona mě.
Zalezi po jake dobe od darovani a co to bylo. Ferrari nebo Fabia?
Obecná právní úprava praví, že dar lze odvolat pro nouzi a pro nevděk.
Pokud by se třeba jednalo o opakované podvádění z její strany, šlo by to podřadit pod ten nevděk
Pokud to byly nějaké hlouposti za pár 1000 Kč, tak se pouť a zapamatuj si, že dávat drahé dárky snižuje tvou atraktivitu, ostatně, jakýkoliv dárky jsi žena zaslouží až po určité době, kdy se projevuje vůči muži patřičně.
takový ti co kupují statisícové dárky a mnoho 100 statisícové dovolené, tak stejně jsou často brzy puštění k vodě. Tohle prostě funguje přesně naopak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.