Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení dárků po bývalce

Od: honzak odpovědí: 26 změna:
Ahoj, co si myslíte o tom, říct byvalce po rozchodu o vrácení dárků, které jsem ji dal? Přece jenom je v tom dost peněz. Díky za názor

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

32x

Dárek se nepropůjčuje ale daruje. Byl bys za pitomce.

On je za pitomce už teď. Ale myslím, že to mají na svědomí prázdniny, jako obvykle při tak debilních dotazech zde.

jk2021
hodnocení

14x

Že byste se zachoval, jako samec tura domácího bez moudí... dary se nevracejí a ani se o jejich vracení nežádá.

hodnocení

9x
Dary se nevraci
Hanba by mi fackovala něco takovýho ji byť jen naznačit

V partnerskom vztahu nie, ale aj zakon pozna pripad, ked napr rodicia prepisu byt na dieta, to sa da na drahu fetaka / alkoholika a odmietne sa starat o chorych rodicov.

hodnocení

7x

o vrácení dárků, které jsem ji dal?*****V žádném případě. To je pod Vaší důstojnost.

e v tom dost peněz***Peníze byly, ale my nebudeme.

hodnocení

6x

Pominu-li to, že už jen za tu myšlenku by mě hanba fackovala, tak by mě zajímalo, co byste s těmi vrácenými dárky dělal?

Nechal si je? Prodal? Dal nějaké další v pořadí?

Pokud je to ta třetí možnost, tak aby Vám je neomlátila o hlavu, až se dozví o jejich původu.

To jste opravdu taková "držgrešle"?

liska5

Jestli jí dal auto...?

riva
hodnocení

5x

A řekls jí, když jsi jí to dával, že to je jen půjčka, kterou budeš chtít vrátit?

hodnocení

4x

Tohle se nedělá, jednou jste v dobré víře daroval, věděl jste komu a proč a co je tam, to je tam.

Napadlo mě, jak by se asi tvářila Vaše nová partnerka, až byste ji obšťastňoval použitými dary po té předchozí. Třeba takové oblečení, obuv, kabelky, když každá má jiný vkus a určitě i jinou velikost.

Člověče, Vy jste opravdu na Chocholouška. Ani bych se nedivila s Vašimi úvahami, kdybyste už žádnou jinou ženu nesehnal. Aspoň by se ušetřila trapasů a špatných zážitků, viz: "Vem si to Máňo, to je po Božce. Ale to nevadí, viď?" *smich2*

Jaga.

ltz
hodnocení

2x
Dar je dar. Ale kdyby za rozchodem stála ona, vina byla na její straně, třeba nevěra, tak by sama od sebe mohla dárky vrátit. Nechce vás, ale drahé dárky od vás ano? Ale to se asi nestane, tak se s tím budete muset smířit.

hodnocení

2x

"Přece jenom je v tom dost peněz"

Jestli Vás to mrzí, tak jste o tom měl přemýšlet, než jste jí to daroval. A co dárky, které už nemá (třeba kytky, boty, kabelka, flaška vína k narozeninám...)? To bývalce předložíte seznam s cenovkami a budete to chtít nahradit? *zed*

doplněno 28.06.24 07:54:

Teď mě tak napadlo, jestli já bych po 40 letech neměl po bývalce chtí vrátit briliantový zásnubní prstýnek... *zmateny*

hujer

Nedivím se, že jste rozvedený...

hujer - proč? Náš rozvod neměl s dárky, či penězi nic společného. Nikdy by mě nenapadlo chtít po bývalce cokoliv vracet a že těch dárků bylo za 18 let manželství docela dost.

Pane Hujere, proč se nedivíte?

Protože je to "Hujer" a mou odpověď zřejmě nepochopil *frajer*

Hujere - to byla IRONIE.

liska5

Hujer spíš reagoval na tazatele a špatně to zařadil pod Magdona. To jediné má logiku..

Paní Liško, nerad nesouhlasím, páč ani špatně zařazená odpověď nemá logiku.

Hezký víkend, krásné prázdniny a dovolenou.

liska5

Milane, ale má logiku. Píše tazateli, že se nediví, že je rozvedený. Taková věta mne taky napadla. Vás se netýkala. Jen tím zařazením Vás provokovala.

hodnocení

1x

Slusne vychovany chlap o niecom takom ani neuvazuje, ani keby sa ona vyspala s celym futbalovym klubom.

milanb
hodnocení

0x
Ze jsi zoufalec. To se nedela, holt kdyz na to nemas, tak nemas davat drahe darky.

smode2
hodnocení

0x
Tady je dobře vidět že dívkám se má dávat vždy jen to co si mohu bez problému dovolit ztratit. Neřešil bych to. Ale pokud jde o vyrovnání nahromaděných emocí, mohlo by pomoci vrátit jí demonstrativně naopak všechny zbývající dárky co dala ona mě.

hodnocení

0x

Přemýšlím co v těch vztazích dělám špatně, když dárky po mně bejvalky při odchodu hází a moje osobní věci si nechávají.

7x

To je jednoduché, dáváš jim bezcenné cetky a tvé věci jsou daleko cennější.

7x
hodnocení

0x

Zalezi po jake dobe od darovani a co to bylo. Ferrari nebo Fabia?

Obecná právní úprava praví, že dar lze odvolat pro nouzi a pro nevděk.

Pokud by se třeba jednalo o opakované podvádění z její strany, šlo by to podřadit pod ten nevděk :)

Pokud to byly nějaké hlouposti za pár 1000 Kč, tak se pouť a zapamatuj si, že dávat drahé dárky snižuje tvou atraktivitu, ostatně, jakýkoliv dárky jsi žena zaslouží až po určité době, kdy se projevuje vůči muži patřičně.

takový ti co kupují statisícové dárky a mnoho 100 statisícové dovolené, tak stejně jsou často brzy puštění k vodě. Tohle prostě funguje přesně naopak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]