Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prace a neschopenka

Od: lussy® odpovědí: 2 změna:
Dobrý den. Potřebovala bych radu. Od března jsem na neschopence a v zaměstnání jsem v dubnu dala vypoved takže mi končí dvouměsíční výpovědní lhůta, ale neschopenka bude pokračovat dál. Volali mi z práce ze mam vystaven zapoctak k 30.6. ke dni výpovědi. Jak se to řeší když ale neschopenka pokračuje a já už nebudu Zaměstnaná?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

aio
hodnocení

4x

Pokud dojde k ukončení pracovního poměru v době, kdy jste na neschopence, tak tím nárok na nemocenské dávky nezaniká.

Tj. vaše pracovní neschopnost pokračuje i dále, a dostáváte nemocenské dávky stejně, jaké v době kdy jste byli zaměstnáni. Nic se pro vás nemění

moje-penize.net/...

Jenom ještě dodám, že pokud by se tazatelka chtěla registrovat na ÚP, musí počkat, až jí lékař ukončí neschopenku. S neschopenkou (= práce neschopná) nemůže být uchazečem o zaměstnání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]