Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tři dny na Šumavě

Od: milancukrar® odpovědí: 35 změna:

Dobrý den, milý kolegové.

Mám vymyslet program na třídenní pobyt, od pondělka do čtvrtka na oblast Šumavy. Ubytování v některém kempu. Něco procházka po Šumavě, nějaký hrad, rozhledna, něco hezkého vidět.

Co poradíte z vlastní zkušenosti, pro dva důchodce?

Moc Vám děkuji za rady a nápady.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nejsem odborník na Šumavu, ale projít se kolem Vydry z Antýglu k Čeňkové pile a Kašperk jsou asi povinnost...

hodnocení

Díky, přidám do oblíbených..

Myslíte toto:

Naučná stezka Povydří

Začíná na soutoku Hamerského potoka a řeky Vydry (cca 200 m od kempu). Pokračuje až na Čeňkovo Pilu, kde je možné navštívit historickou elektrárnu Čeňkova Pila.

A hrad Kašperk?

Rozhledna Poledník

Milane, Kašperk je boží. Byli jsme na Šumavě 2019 a jela bych kdykoli zas, ale oba s manželem pečujeme o bezmocné maminky, byla to naše poslední dovolená.

My tradičně na Černé a Čertovo jezero, i když už je tam hodně komerce a ne ta romantika jako v 1988, kdy jsme tam byli poprvé.

Toto je taky dobrá procházka od kempu na Antýglu.

mapy.cz/...

A ještě vlci

mapy.cz/...

Ano, vlčí výběh v Srní stojí za to.

hodnocení

Ernie, 7km,. to by šlo, to ujdeme...Moc děkuji.

hodnocení

Paní, nzinyrko, i Vám moc děkuji. Kašperk již mám zapsán. Na ty jezera se kouknu, páč jsem plánoval rašeliniště..

2024
hodnocení

2x
Vzal bych dvě kola a 300km na tři dny je tak akorát, aby se člověk moc neunavil...
A program je hotov.
hodnocení

2024,

Taky jsem přemýšlel o začátku v Jindřichově Hradci, zámek, káva u někoho v práci. Ale kolo, to není pro mne, páč jsem si koupil proto auto.

Beru to jako humor od Vás a zdravím Vás...

2024
Kávu umím...a rád udělám. Tak třeba to někdy vyjde.
hodnocení

Plánuji to s návštěvou Kardašovi Řečice, ale nevím ještě kdy..

Mohla by být i řízková pochoutka!

hodnocení

Když to čtu, kdo je všechno z JH a okolí, tak to bude na celodenní výlet jen na zámek JH, řízková pochoutka někde, káva u někoho, přespání v karavanu a druhý den dále...

:)

km
hodnocení

2x

například krumlov, rožmberk, vyšší brod, lipno, vítkův kámen

hodnocení

Krumlov,***už mám za sebou, dokonce 2x a 1x lodě.

Rožmberk, ***před lety.

Lipno, ****stezka v oblacích a přespání v hotelu je za námi.

vítkův kámen***neznám, kouknu se.

Moc děkuji za dobré nápady.

km

tak třeba: sušice, svatobor, hartmanice, rejštejn, kašperské hory, kašperk

hodnocení

Sušice jsem včera prohlížel, ale nic zajímavého jsem tam nenašel. Co doporučíte?

km

v šušici skutečně nic (turisticky) zajímavého neni, je to prostě pošumavské městečko

bramburka

V Susici maji akorat hezke letni koupaliste. Ale ted o prazdninach tam bude spousta deti.

hodnocení

Díky, takže jsem hledal zbyteně, co tam je k vidění.

Nevadí, uvidím jiná krásná místa..

hodnocení

2x
Jindrichuv Hradec je nádherný, hlavně pro mne jako hradečáka. Marné není muzeum amerik v Nové Bystřici, Český Krumlov, Kleť lanovkou, Třeboň a zámek, Hluboká a poblíž ZOO, v ČB je ODMladeze,...jo jen tři dny...tak konec.
hodnocení

Pane Ivane, zámek JH plánuji delší dobu, i když se domnívám, že jsme tam již byli. Ale podle fotek si to již nepamatuji,.

Hluboká a poblíž ZOO už máme za sebou.

ODMladeze*** to je co?

Nové Bystřici****to asi nechám na jindy, spíše k návštěvě směrem k východu.

ČB máme již pivovar, zajímavý výtah do podzemí,.

Moc Vám děkuji.

OlympiadaDeti a Mládeže- třeba tam máte někoho známého.
hodnocení

OK, nikoho na olympiádě nemám, sport není moje hoby a jedu až 22-25.7., pak Nepomuk...

Díky za vysvětlení

runner2
hodnocení

2x
Mě se moc zalíbily Knížecí pláně, hezké jsou vesnice Horská Kvilda, Borová Lada, Filipova Huť nad Modravou. Pěkná je procházka podél Vydry z Modravy k Hradlovému mostu. Zajímavý je Vchinicko textovky plavební kanál. Krásných míst spousta, ale jezdíme tam na kolo. Pěšky po těch převážně asfaltových cestách bych moc nedoporučoval. Rozhledna na Poledniku je celkem zajímavá, je tam i muzeum a něco z historie. Krásné je i podšumaví a okolí Lipenské přehrady.
hodnocení

Taky díky, ale na kole to není moc pro nás, raději auto a kousek pěšky..

hodnocení

2x

Nádherná je cesta od Čeňkovi pily podél Křemelné -ale je třeba si objednat průvodce, bez něj se tam nesmí.

hodnocení

Čeňkovi pily

Dobrý nápad, díky... to musím zahrnout do kouknutí, páč hned vedle je i parkoviště, nemusíme chodit daleko pěšky.

Průvodce říkal, že většinou chodí až do Dobré Vody a autobusem zpět k autu na Čeňkovu pilu. My to měli jako vzpomínku na mádí a tak v 1/3 cesty jsme se vraceli.

hodnocení

0x
Jindrichuv Hradec je nádherný, hlavně pro mne jako hradečáka. Marné není muzeum amerik v Nové Bystřici, Český Krumlov, Kleť lanovkou, Třeboň a zámek, Hluboká a poblíž ZOO, ...jo jen tři dny...tak konec.

To jsou místa na Šumavě, jo? :-D

hodnocení

Teď ještě vybírám autokemp, páč je jich hodně v okolí. Zatím preferuji Anín

Nebo lepší návrhy?

Díky.

spu

Kdepak Anín, Chvalšiny je to, co hledáte. A ještě zdarma zdokonalíte cizí jazyky.

hodnocení

Asi daleko od Šumavy a ještě cizí jazyk?

N a České verzi pra/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]