Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalezený poklad-hrnicek

Od: jdjsjsjs odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, při dnešním menším úklidu v lese jsme našli v hlíně tento hrníček. Co s ním? Kam s ním? Z jaké může být doby?...Děkujeme za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jako poklad bych to asi neoznačil. Prostě normální, hliníkový hrnek, máme jich doma několik (ne že bychom z toho pili) ale i dnes se dá sehnat za pár korun

tinero.cz/...

makk

Ten na fotce bude starší, ale žádná velká cennost to není.

hodnocení

1x

Tipuji to na "Starší dobu hliníkovou". Stáří maximálně sto let. Cena nula nula nic...

Na bazaru si majitel podobného v mnohem lepším stavu cení na 50,-

ostatni.bazos.cz/...

jdjsjsjs
hodnocení

Zapomněla jsem fotku :D
Nalezený poklad-hrnicek
Nalezený poklad-hrnicek #2
sp

Hodně špatná fotka, to může být hliník nebo měděný? Ucho vypadá litinový nebo ocel?

Může to být cokoliv od 1800 do 1950, záleží kde, třeba to tam nechali vojáci, nebo někdo vyhodil rozbitý hrnek...

jp

Takovéhle nádobí, bylo vidět ještě za mého dětství v kuchyních. Hliníkové hrnce všech velikostí. Žádný zázrak to nebude.

hodnocení

0x
Na čem je to focené? Připadá mi to pozadí nereálné.
Kachličky v koupelně nebo kuchyni třeba?

hodnocení

0x

Vojenský polní hrnek to není, ten by měl skládací ucho a byl oválný (viz foto).. Pokud by to bylo armádní, tak z polní kuchyně pro vyšší důstojníky.

Ale spíše nějaké obyčejné starší nádobí.

Nalezený poklad-hrnicek #3

hodnocení

0x
Takový hliníkový plecháček jsme doma měli, když jsem byl malý. A jsem ročník 93 :)

amperr
hodnocení

0x

Já bych historickou hodnotu předmětu nezatracoval. To je určo hrníček, co tam nechala Mařenka, když šli s Jeníčkem na jahody *vtip*. Jinak, jak píší ostatní: Hliník 30 Kč/kg.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]