Nejste přihlášen/a.
dobry den vsem prihlasenym
je mi 26let a v rannem mladi sem si nadelal nejake dluhy u spolecnosti jako home credit atd.Do toho nejaka pokuta z metra,nezaplacene zdravotni z dluhu v hodnotach kolem 10 000-20 000 se staly jednou i dvakrat tak velke dluhy v nynejsi dobe me dluhy sahaji ke 300 000kc a vse maji v rukou exekutori u kterych dluhy dal rostou o jejich odmeny atd.Problem je ze kazdy by chtel splacet 5000kc mesicne pri 6. exekucich je to pro mne nemozne,kdybych dal dohromady 30 000kc mesicne nehledam radu zde,vim moc dobre ze pred dluhy neutecu ale hledam zpusob jak splat vse najednou a mesicne posilat jednu castku,na internetu je spousta firem co nabizi odluzeni bohuzel tyto firmy vydelavaji na nelehke situaci techto lidi,prosim o radu jak se z teto situace dostat ,mam trvale bydliste na urade,protoze nechci aby vzali neco rodicum,ale mam jisty prijem z nekolika veci a to kolem 20 000kc mesicne,pri nejhorsim mohu rucit domem ktery na mne rodice prepisou dekuji za kazdou vasi radu ktera ma hlavu a patu
Švagrové schválili oddlužení (osobní bankrot). Ale musí se splňovat podmínky, jinak není oddlužení povoleno. Připadalo mi to jako běh na delší trať, ale zas po schválení měla klid od věřitelů. Nikdo už jí nesměl otravovat a pouze si mohl svou pohledávku přihlásit do insolvenčního řízení.
Před pár dny byla u soudu, kde spočítali její pohledávky (cca 630tis/kč), z potvrzení o příjmu jí určili splátku (cca40%) z čistého příjmu (cca 8.450kč), která bude chodit na účet, vytvořený jím přiděleným správcem a ten bude po dobu 5 let tyto prostředky rozdělovat mezi věřitele v %, které byli tomu či onomu veřiteli určeny soudem. Výhodou je, že se do tohoto řízení nemusí přihlásit všichni věřitelé a mohou se přihlásit i pohledávky nepodpořené třeba písemnou smlouvou.
No zkuste pročíst zde a uvidíte, má-li cenu požádat o osobní bankrot (oddlužení)...
Znamena to, ze kdyz si treba s hodne dobrym znamym sepisu fiktivni smlouvu, ze mu dluzim cca milion a on tu pohledavku prihlasi do insolvencniho rizeni - bude tato vymyslena pohledavka take placena a penize mohu od znameho takto dostavat "bokem" zpet?
samozrejmne je treba si ohlidat, abych behem tech let osobniho bankrotu zaplatil pozadovana procenta z celeho dluhu
Já byl v kontaktu přímo s jejím správcem, který jí pomáhal a poté bude disponovat oním účtem, kam budou odcházet peníze pro věřitele. Ono to není zas tak jednoduché, ale dá se říci, pokud insolvenční soud pohledávku přijme do řízení o úpadku, tak ano. Ale uspokojení věřitelů bývá cca z 30% přihlášené pohledávky a navíc se nesmí, během oněch 5 let porušit dosti přísná pravidla. Pro příklad: Pokud dlužník uspokojí jednoho věřitele před druhým, tzn. pokud dá nějaké peníze navíc, mimo to, co věřitelům přizná soud, tak je to porušení pravidel a konec oddlužení. To se stává tehdy, když dlužník má pohledávku u známého a ten ho samozřejmě bombarduje, protože nikdy se mu už nevrátí půjčená částka a ten mu dá peníze mimo přiznanou částku.
Ale tím si musí člověk projít a není to nic jednoduchého, ale zas zcela legálního a dlužník si může být jistý, že je po 5 letech bez dluhů Navíc, než je oddlužení schváleno nebo zamítnuto, trvá to zhruba 4 - 6 měsíců, ale už jen ten pocit, že je dlužníkovi někdo ochoten pomoci a nikdo ho nebombarduje výhružkami a dlužnými částkami, je pro psychiku dlužníka viditelně polehčující
Dobrý den, za prvné nikdy neručte domem, který by na Vás rodiče přepsali. Přišel byste o něj. Exekutoři by Vám ho sebrali. Neuvažoval jste o oddlužení, který řeší insolvenční zákon? Prostě byste vyhlásil osobní bankot, nevím, neznám ten zákon přesně, ale je to jedna z cest. Samozřejmostí pak ale je, že asi po dobu 5 let člověk žije jen ze životního minima, je to asi dost veliký záhul na nervy, takto přežívat... ale jedno z možných řešení. A ještě jedna věc - ten dům, co by eventuelně rodiče na Vás přepsali - tam by zůstali oni bydlet? Uvědomujete si to možné riziko? Že by věřitelé mohli způsobit, že ani Vy ani Vaši rodiče nebudete mít střechu nad hlavou?
dekuji za radu
Nic mene v dome nebydli,maji domy dva jednou mi zustanou,kdyz uz bych s jednim rucil nechtel bych o nej prijit a zvolil bych castku kterou budu moci zaplatit vzdy tzn.do 5 000kc mesicne ten bankrot mne moc nelaka ale je to taky moznost dekuji vam
Ať již dům dostanete nebo zdědíte, tak v okamžiku jeho registrace na KÚ na Vaše jméno, bude k němu vystavena exekuční polomba, což v podstatě znamená, že s tímto domem může disponovat jedině exekutor, a to do doby, kdy splatíte veškeré nárokované dluhy. Pro Vás by to mělo jediný význam - až bude dům v dražbě prodán (pokud vůbec bude), pak z takto nabytých peněz bude dluh splacen nebo snížen a případný přeplatek Vám bude vrácen. Nebude-li však vydražená částka stačit na pokrytí dluhů, budete tím pádem bez domu a s povinností uhradit zbývající část dluhu.
Dům na sebe zásadně NE, pokud o něj nechci přijít. Ihned spadne exekutorovi. Předpokládám, že je obstavena mzda, banky, sebrali stavební a..., tak je to jasné, kde nic není nelze co brát. Ten úřad je dobrý, ale k rodičům ani nechodit, ať na to nedoplatí oni.
Pokud si nestahují z platu, tedy jsou jakésik vedlejší příjmy o nichž neví, tak jim prostě oznámit, že lituji, vyšší příjem nemám a budu posílat, co jsem moci (nebo někdo jiný?). Ale ne se na ně vykváknout úplně, hradit nic no a snažit se přivydělat (tedy i brát poštu, nebýt mrtvý). Jenže tvrdit někomu že nemám žádné příjmy ... nejsem na pracáku. Pak chodí od soudu dotazy na zaměstnavatele, na příjem.
Myslím, že dnes je kupa lidí, ze kterých nic nevyrazí.
No ještě je tu jedna možnost. Ať rodiče prodají ten dům, který na Vás chtějí přepsat, sami. Z těch peněz uhraďte dluhy, a ještě Vám hodně zbyde. Ale pokud Vám nemají co sebrat, a vy budete chtít vydržet těch 5 let, tak ten osobní bankrot je možná lepší. Co se týče státu, není žádná rána unfér.
Ano dejte to do FL conzultu Jsou moc příjemní lidé i já tam jsem mám už klid . Spím klidně . Sídlo mají v Litoměřicích a v Praze a po české republice hodně kanceláří . Jen kanceláře nic v hospodách a různé řeči kolem to neexistuje . Pokud jste okolí Krnova takjsi tam zajděte . jinak mají i letáky a tam je i číslo na ně . Kdy začnete tím lepší pro vás a do vánoc mate klid a dobré spaní .
300tis neni nic neresitelneho. Vzit si pujcku od solidniho financniho ustavu-banky na celou dluznou castku, tim splatit dluhy a pak poctive splacet tuto jednu jedinou pujcku. Pujcku si vzit na tolik let, abyste byl schopen pujcku pravidelne mesicne platit. Cim delsi pujcka, tim mene mesicne platite, ale take tim vic preplatite. Pokud nepujci banka Vam kvuli exekucim, mohli by pujcit treba Vasim rodicum, pokud by byli ochotni vzit na sebe to riziko, ze zase nebudete platit. Jinak oddluzeni. Hlavne proboha nespolehejte na neseriozni spolecnosti, ktere pujci komukoliv bez zaruky. Solidni banka vyzaduje treba abyste mel u ni vedeny ucet, z ktereho si bude splatku strhavat.
Taky sem nad oddlužením přemejšlel. Bohužel nevím jak zjistit všechny moje dluhy. Mohlo se stát že sem už na něco zapomněl. Žádnej registr kterej by vedl všechny dluhy taky neexistuje. Dneska mi ani po půl roce nebyla schopná Česká Správa Sociálního Zabezpečení odpovědět na dotaz komu, kolik, za co a kolik ještě zbývá strhnout z mýho ČID.
vsechny vase exekuce a dluhy vam sdeli soud ktery spada pod vas okres taky jsem nevedel jak to vsechno zjistim a skusil jsem to takto neudelaj vam to hned snad do jednoho mesice vam to prijde postou,musi se o to pisemne zazadat.Nejlepsi je si tam zajit a oni vam i poradi jak ta pisemnost ma vypadat ,takto jsem to udelal ja.Je tam i zdravotni atd
Nemáte náhodou nějakej vzor jak tu žádost napsat?.?.?
No jo ale já si pamatuju že mi přišel rozsudek (nebo jak se to jmenuje) od soudu v Praze což nikdy nebyl můj okres. Oni si to nějak navzájem napíšou?.?.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.