Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou letos 2024 moravské meruňky?

Od: steba odpovědí: 4 změna:

Dovolím se zeptat prosím,ale má někdo přehled,jestli se na Zalňáku v Brně objevily pravé moravské meruňky na marmeládu,ty opravdu zralé naše.Je kumšt vystihnout tu pravou dobu,pojedu cca 90 km,takže nespamuji.Díky

Dnes jsem proběhla trh v Olomouckém kraji,ale samý dovoz,nezralé plody.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Co vím, tak na Břeclavsku meruňky pomrzly. Myslím, že i na většině území v ČR.

hodnocení

1x

Mně se urodilo na 2 krásných stromcích 12 ks. Na jihu a hlavně v nížinách prakticky nic. Zkuste se poptat kde jsou pahorkatiny - Hustopeče a okolí

hodnocení

0x

Minulý týden se mi povedlo koupit hezké meruňky ze Španělska. Velikostně, dozráním i chutí konkurenceschopné našim. Samozřejmě, že bych raději naše resp od rodiny na Moravě, ale ty prostě letos nejsou.

hodnocení

0x

Myslím si, že pomrzlo všechno. Na veliké třešni jsme načesali s bídou kbelík třešní s jen na spodních větvích, nahoře nic. Ořech, to samé, rýsuje se pár plodů dole, vršek zmrzl. Švestky také nebudou, už jsem se byla dívat. A borůvky - ohromné rozlehlé plochy borůvčí, kde bylo každoročně modro a letos ani kulička.

S meruňkami to bude stejné, lidé v načšem okolí mají stromy bez plodů. Letošní roku bude na ovoce špatný. Nanejvýš z dovozu a drahé. Jaga.

Nedaleko od nás jsou rozlehlé sady, kde na velkých plochách pěstují broskve. Myslela jsem, že koupím aspoň ty. Nebudou mít nic. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]