Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy je žena věkově neplodná?

Od: lucka53 odpovědí: 16 změna:
Ahoj je mi 36 let ale už se o to zajímám. Kdy je žena tzv v tom přechodu a neplodná. Vím že ve 40 je ještě možnost otěhotnění ale co ve 46 letech?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jsou ženy, které přirozeně otěhotní i po šedesátce.

plastenka
hodnocení

2x

To v dnešní době nevíš takovýhle zaklady? Proboha... Vzhledem k tvýmu věku - pokud chceš děti - bys to od "zajímám se" měla už dávno posunout k "aktivně řeším."

Žena se stává neplodnou po přechodu, ten nastává většinou mezi 45-55 lety. Obecně se ale říká, že s každým rokem po třicítce je otěhotnění těžší. Přechod ale nastává individuálně, sestra M. Jacksona porodila svého syna v padesáti (a naopak, může se stát, že žena především ze zdravotních důchodu podstoupí přechod dřív než kolem těch padesáti), nedá se tedy úplně generalizovat a spoléhat na to, že úderem 46. šestých narozenin se dá volně šukat bez kondomu.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, věk je pro plodnost ženy jen přibližné kritérium, ale rozhodující je počet vajíček, která v těle ještě zůstávají. Až tělo ženy opustí poslední vajíčko, tak nastane neplodnost, resp. skončí plodnost (pokud vůbec před tím byla) a spermie budou mít po radosti. Zdravím!

hodnocení

1x

V 36 letech máte nejvhodnější období k založení rodiny dávno za sebou a případné otěhotnění byste měla řešit individuálně s gynekologem. V tomto věku je už vysoká pravděpodobnost genetických vad.

hodnocení

1x

To je prisne individualne, zalezi na mnozstve faktorov, ako zaciatok menstruacie, genetika, teda kedy mala prechod vasa matka, rasa, celkovy zdravotny stav, nejake brusne a gynekologicke operacie v minulosti, ci uz ste nejake deti mali a v akom veku ...

hodnocení

1x
Je to velmi individuálni, záleží na genetice, životním stylu, četnosti styku a bohužel na tom, kolik už máte dětí. Často to totiž funguje tak, že ženy které "pravidelně" rodí, jsou plodné třeba do 60, ale pro ženy, které první dítě oddalují, může být už ve 40 pozdě..

hodnocení

1x

To ma kazda zena jinak. Nektera ma prechod i pred cryricitkou, jina v padesati. Povazuji za nezodpovedne, mit dite treba v 46. Ja mela vymodleny skoro v 37. Zdrava, ale povazovana za starou prvorodicku. Taky zadna matka nemuze vedet, jak na tom bude na stary kolena. Mam tri vnoucatka, ktera nade vse miluju, ale bohuzel fyzicky treba jit si s nima zablbnout nemuzu kvuli potizim, ktere mam. Na to by kazda zena, ktera chce materstvi odsouvat hodne po ctyricitce, mela myslet. Vcera ctyrleta vnucka chtela, abych s ni skladala puzle na zemi. Kdyz jsem ji rekla, ze si nekleknu, tam mi blezelstne poradila, at si tedy lehnu:-D Takze asi tak.

Moje spolužačka měla první dítě po mnoha pokusech ve 30 letech. Celá uražená mi tenkrát říkala, že jí do průkazu na gyndě napsali "starší prvorodička". No, já jsem v té době už měla devítiletého a dvouletého. Ale to je strašně dávno, starší má letos 44.

Inzinyrka, je to tak. Ja myslim, ze jsem tenkrat v porodnici byla opravdu asi nejstarsi. Od te doby se toho hodne zmenilo. Dneska bych byla mlada prvorodicka.

hodnocení

1x

To máte stejné, jako u začátku období plodnosti. U každé je to jiné. Záleží na výživě, tělesné stavbě, genech...Moje spolužačka dostala první menses už v páté třídě, já až v deváté, o 4 roky později.

S tím koncem je to podobné. Mně bylo 42 let, zatímco známá paní ještě v 53 letech porodila pěknou Mařenku. *tanec*A myslela si, chudák, že už má konec. Nebyla to pravda. Zažila hodně úšklebků a drbů, ale dítě, o kterém už neuvažovala, měla moc ráda. Jaga.

hodnocení

0x

Jakmile přestanete menstruovat (cca kolem 50. roku věku). Můj gynekolog mi řekl, že stoprocentně neotěhotním po uplynutí dvou let od poslední menstruace.

liska5

Není vzácnost, že pokračují mensés, ale ovulace už nemusí být.

papa
hodnocení

0x

To je překlep že?

"36 let ale už se o to zajímám"

Tam mělo být asi 16 let žejo?

biologicky ideální věk je 15-27 let myslím.

Neplodnost na 100% nastane, až dojdou vejce. Jak už tu padlo, za 2 roky po poslední menstruaci (a dojití vajec), Někdo totiž může přestat menstruovat klidně ve 30, protože má narušený hormony, když si veme hormony, tak zase začne...

hodnocení

0x

Je to rok po posledných ,, měsíčkoch ,, vtedy už nebute tehotenstvo. Vek je individuálny ako u ktorej ženy.

caaarl
hodnocení

0x
Vše podstatné už zaznělo, jen se přidám a doporučím začít už výhledově toto řešit. S vyšším věkem stoupají rizika, takže je nejvyšší čas, aby šla kariéra a vše ostatní stranou a začala jste přemýšlet výhledově o založení rodiny. Jakože ne ve 46, ale myslím třeba ode dneška do dvou let. Vyřešil bych si nějaké věci, jako zázemí a na nic nečekal a šel do toho. Plno lidí přišlo na svět omylem (brzy, bez příprav) a také se to zvládlo. Užít si volnosti, to jste si již užila, pokud chcete dítě, řešte to už.

hodnocení

0x

Je to velmi individuální, závislé na spoustě věcí, hlavně genetice. Zeptejte se svojí maminky a tak nějak zhruba podobně to bude u Vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]