Nejste přihlášen/a.
Dal jsem si půl kilový pytlík hrášku (takový ten co se vaří) a začala mě trochu bolet Palecz u nohy, za dva dny to asi přešlo (Tak jsem si říkal že to s tím asi nesouvisí) ale dal jsem si asi 2-3 den druhý, a už to nepřešlo a bolí to déšť
Tak jsem vyloučil všechny potraviny s purinama, Co se obecně píše že je s výskytem větší množství purinů. Zkusil jsem i Milurit, ale už tejden mě to bolí a to piju hodně vody s vitaminem C...
Je nějaká metoda, jak to rychle tělo játra ledviny vyčistit? Protože s tím se nedá ani pořádně chodit Nevím teda jak vitC čistý, Ten by neměl vadit, ne? Alkohol nepiji, řekněme že třeba jednou za týden nealkoholické pivo jsem si dával.
Cca 5 let zpátky mě to taky bolelo kloub palce... Až dodnes, viz první odstavec, pak nic...
Dna. Takže k lékaři, na odběry a zjistit hladinu kyseliny močové. Pokud je hodně nadlimitní, je dna víceméně jasná.
A při té příležitosti si nechat píchnout Dolminu a za 2 hod.je pokoj. Jinak,pokud je to dna,je třeba milurit brát pravidelně - mě to funguje už více než 30 let.
Nepotrebuju analgetika, Jelikož je Palecz otekly, tak asi má bolet, nepotřebuju tlumič bolesti, myslím že by asi nebylo dobrý s palcem hýbat... anebo jo aby se rozproudila krev a pročistilo? To asi nikdo neví pořádně
Jako dost to bolí když to chci narvat do boty nebo s tím hejbat v bo tě, nebo s tím vůbec hýbat Když to nehýbu nebo ležím na gauči, tak to ani necítím akorát je ten kloub červený, No prostě klasický zánět, údajně jakési krystalky...
Potřebuju vyřešit příčinu, teda asi ledviny nebo změna stravy. Že budu 30 let na medikaci, no tak to už bych si radši asi někam skočil. To přece nic neřeší, to je jako když ti teče voda do motoru a ty furt Dolej váš vodu, místo abys vyřešil, opravil...
Musite se sam pokusit holt s tou nemoci kralu zatocit. Lekar vam pomuze a navede vas na dietu. Pri DNE se nemuze skoro nic. A neni to jen o bolesti, ale hrozi amputace. Hlavne u muzu.
Napiš to znova a česky. Jak souvisí stará bolest kloubu palce s tím, že žereš na posezení půl kila hrášku? Jestli chceš podpořit činnost ledvin, tak moc nesol a přidej víc ovoce a zeleniny. Při dlouhodobých problémech se dají navštívit takoví speciální lidé, říká se jim doktoři.
No prostě když jsem na hrāch měl občas chuť, tak jsem si ho uvařil - místo hlavního jídla, Zase nějak extrémně kaloricky to nebylo... Netušil jsem, že v tom (hrachu, čočce) může být tolik škodlivin., Když nechlastám, nepiju v podstatě alkohol, Respekt když to zprůměruju tak třeba 30 l piva za rok (Průměr je prý na Čecha 200, před 20 lety 400? Litrů)
No, tento týden jsem si dal 3 balení toho salátu, jak je nasekaný přímo v igelitu, zslil troškou od 100, případně mléka...
Solení nebo slazení, to u mě nehrozí...
To nemusí být vůbec dna. Možná tam máte artrozu, nebo nějaký zánět /artritidu/. Někdy stačí i změna obuvi. Zabalte do kostivalu. To omezení uzenin, masa a soli není na škodu ani tady. To Vás bolí ten základní velký kloub? U dny je horký a nateklý celý palec. Věk?
Má to ty příznaky, a je to stejné jako když si v minulosti těch X let zpátky. Jiný kloub mi problém nedělá.
Mno asi 2M zpět na testu byla kyselina mírně vyšší - tak mi dal milurit... Ale nebral jsem ho, nic mě nebolelo. Vysvětloval jsem si to, že jsem si den předem uvařil taky pytlík hrášku ... Teď jsem si nechal udělat kvůli cukrovce a prý tam žádnou nemám, no věř doktorům...
Omezení uzenin a soli jsem udělal... Jestli jím teď maso, tak jen grilovaný nebo uvařený vepřo 2x tejdně bez přílohy s minimem soli. Jestli to nějak nesouvisí s tím, že jsem poslední cca dva týdny vynechal komplet sacharidy včetně pečiva. Případně konzumoval před náběhem moc pepsi a coca coly (bez cukru)... V tom jsou nějaký ty cyklamáty a acesulfam mi a jiný šmakolády...
A taky už nesladím. Dřív jsem si dal třeba občas sladký, třeba celej Manhattan. Teď už na to nemám vůbec chuť, když jsem si dával kafe, tak zásadně bez cukru, čaj taky, a cukr v pytlíku bylo u mě vždycky zakázaný slovo Protože jsem měl dost ovoce, jablka, atp.
No, mám to asi nějaký rozhozený
Pokud znáte nějaký spešl vyšetření na funkci ledvin, případně nějaké markery, anebo nějakou účinnou čistící kůru... momentálně piju pramenitou vodu s vitaminem C, nebo citronem, chuť ani na sladký ani na maso, ani na pivo vůbec nemám...
Znám třeba odkyselující čaj od Popova Rednal. Grilované maso zrovna není ideální, stejně tak špenát, reveň, řepa, rajčata, papriky. Cukr zakyseluje. Nechte si to zrentgenovat, třeba si vymyslete špatný došlap, náraz. I ten C vitamin, když máte dost ovoce, je zbytečný.
1) To neznám, zejména jestli to účinkuje? Otázka je, jak zjistit zakyselení Jinak než z krve.
2) Bílý cukr vůbec nepoužívám Změny potraviny, psal jsem to už, jsem vynechal. Na grilu jsem myslel na kontaktním elektrickém teflon. grilu, bez kouře. Naposledy asi před týdnem, resp. předtím, než mě to začlo bolet
Nevím, jestli je tam nějaký rozdíl oproti vařenému?
Jinak mě to nebolí, jenom když musím s tím palcem hýbat, nebo je v bo tě, takže chodím naboso na zahradě a stříkám to Francovkou a studenou vodou, ten kloub je dost otekly, v souvislosti s dříve zjištěnou trošku zvýšenou kyselinou, psal jsem to výše, je to ono...
@peter Já se nevyhýbám lékaři, prostě teď o víkendu to holt nevyřeším... A ten doktor by asi zjistil co, ten Milurit mi předepsal ještě před tím, než mi to začlo bolet ...
Ps: Včera jsem si dal dva kelímky jogurtu Holandia, 2 kg. Do toho česnek a jenom špetku soli... Holt jsem na to měl chuť, myslím že nic jinýho jsem nejedl. Už si to nějak nepamatuji Někde se psalo že zakysané by mělo pomáhat
Kde to roste?
nebo link na alegro/benu/drmax - Pokud máte doporučení?
Ps: Přečetl jsem si příbalový leták k tomu miluritu a zdá se že to akorát blokuje tvorbu purinů? Přitom bych asi měl řešit nějakou regeneraci ledvin? rozumí tomu někdo?
V jakékoliv lékárně si ho můžete koupit a navíc vám třeba poradí i něco jiného.Mám s ním osobní zkušenost.Pomohlo mě to.
Mám objednáno viz výše...
Jo a můj popis sedi na zdravijepoklad.cz/... co si o tom myslíte? Hlavně pokud jde o zeleninu vs dusičnany - Delej to s tím nemůže náhodou souviset?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.