Nejste přihlášen/a.
Ve škole v přírodě nuda nebyla? Pokud si dcera nestěžovala, vidím to tak, že tam měla o aktivity postaráno. Narozdíl od dovolené s babičkou, která chce samozřejmě klid a relax, narozdíl od akční dcery - je to pochopitelné.
Teď už nic nenaděláte, jen pro příště ji na takovou dovolenou neposílat pokud to dcera nebude vyloženě vyžadovat, jak zde již bylo zmíněno.
Moje žena má taky plnoletou vnučku, a když se snažila ji v dobrém úmyslu zlákat na dovolenou s námi, hodně jsem jí od toho odrazoval, je tam generační rozdíl v zájmech. Musí se k tomu tak přistupovat.
Dobrý den, pro dceru tato situace není nijak život ohrožující, proto ji není třeba řešit. Povzbuďte slovem a radou, že je tam s babičkou a vzniká velký prostor pro to, aby si s ní povídala, dověděla se hodně z jejího života, jak to bylo za jejích mladých let, čím žila, z čeho se těšila, čeho se bála, jak si představovala svůj budoucí život a co z toho se splnilo... Ono umění naslouchat druhým je důležitá schopnost pro život, která se vytrácí, a vaše dcera má jedinečnou šanci. A babička taky. Nic dceři neulehčujte, naopak jí tím hodně dáte.
Vychovala jste si snehovou vlocku, takze jedina rada: zakazat socialni site nafurt a pockat par let, nez si na to zvykne.
Možná ano, možná ne.
Je rozdíl nutit mladého do věcí, které jsou pro ně prospěšné, studium, vize budoucnosti a podobně. A jiné při aktivitách, které pro život nepotřebuje, jako je dovolená s babičkou, kde jsou naprosto rozdílné generační zájmy..
S tím zákazem sociálních sítí nafurt, nehledě na nesmyslnost, to myslíte technicky jak, když mobil a simka jsou pořídit v řádu stokorun.?
Myslim to tak, ze ta dnesni extremni rozmazlenost a precitlivelost pochazi z velke casti prave ze socialnich siti. To je jasne dany fakt. Jak s tim kdo nalozi je uz na jeho zodpovednosti.
Já si myslím, že byla chyba, že se nestačila doma ani aklimatizovat po škole v přírodě. Užít si domova, kamarádů. Podle mého je pěkná šupa poslat holku samotnou s babičkou k moři. Do prostředí, které nezná a nemá si s kým promluvit, zablbnout si.
Záleží taky na tom, jaký mají s babičkou vztah. Sama jsem bába, ale nikdy bych s vnoučetem sama nikam neletěla, ono to ani nehrozí.
Dělat nemůžete nic. Musí tam holt těch šest dnů vydržet.
To je můj skromný názor.
Dobrý den.
Pokud se dcera vrátila ze školy v přírodě a ihned odjíždí s babičkou na dovolenou, není moc dobré. Také si myslím, že v této době má být ještě ve škole. Prázdniny ještě nenastaly. Třináctiletá dívka má již vědět, co chce. Na to, aby se k věci vyjádřila má ústa. Pokud s tím souhlasila, je třeba se dle toho zachovat. Musí to vydržet. Babička jistě chtěla udělat dívce radost. Pokud ji nenutila, aby na dovolené nebyla sama.
Ve třinácti letech má dívka již jiné starosti a myslím, že chce trávit více času s vrstevníky než někde s babičkou.
Zdravím.
Dcera je velice nesamostatná, rozmazlená. Co bych za to dala, kdyby mě v dětství někdo vzal k moři, navíc letecky. Poprvé jsem seděla v letadle až v 50 letech a moc se na to těšila. V dětství jsem zažila jen tehdejší pionýrské tábory, kde bylo někdy fajn, jindy hůř. Dívka neví, co chce. Je u moře a z nudy se kácí. To nevymyslíš!
Zabavit se může sama, bude se koupat, plavat, opalovat, číst si, chodit na procházky, prohlížet si zboží v obchodech, třeba si najde další mladé lidi a mohou si pinkat s míčem nebo hrát karty.
Být tou babičkou a dědou, kteří ji na dovolenou vzali a určitě jí ji i zaplatili, řeknu té nevděčnici, že když chce domů, ať jde pěšky. Schválně, kdo bude doma dřív. Jaga.
No tak je to jasné. Sportovní kurz se svými vrstevníky je naprosto odlišný od situace, kdy má dcera být na dovolené s babičkou. Prostě ji to tam nebaví.
Ať to přežije a příště ji s babičkou neposílejte.
*Předpokládám, že "babičce" bude tak 50+ a já si ve svém věku aktivity s ní představit umím docela živě. Ovšem optikou třináctiletého puberťáka opravdu nee.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.