Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Nastoupil jsem do práce kde pracuji s mědí - přípojnice, šíny - elektro. Nová čistá měď po mém dotyku do cca 3 dní ztmavla( jak stará desetikoruna-vs nová), měď na kterou jsem nechytlal, ale jen kolegové je stále jako nová-lesklá. Řešil to mistr dílny, šel se podívat na druhou dílnu, a jsem jediný, a oznámil mi, že mám problém ze štítnou žlázou...že se mu to již stalo (když jsem řekly že budu dělat v rukavicích- tak řekl že ho to nezajimá - měď se stejně zahřeje časem a stejně ztmavne...), že lidé jako já se dožívají tak kolem cca 50ti let. Trochu mě to zaskočilo, před cca 15 lety jsi pamatuji, na ZŠ jsem něco měl se štítnou žlázou, ale nevím co, nepamatuji si. Zakočilo mě že se stou štítnou žlázou prostě trefil...
Nejsem lékař, ale spíše to bude jen agresivnějším potem... já zase často pracuji s drátem ze surové mědi, také mění barvu, to je přirozené - stačí s ním pracovat pár minut (potí se mi prsty) a ztmavne a zmatní. A mimochodem, nic se štítnou žlázou, podle všeho, nemám...
Takže slova vašeho mistra budou s největší pravděpodobností pouze báchorka typu jedna paní povídala. Pro klid duše se samozřejmě můžete nechat vyšetřit, ale nějak takhle často začínají hypochondři.
Ja bych to nebagatelizoval. Pan psal, ze uz nekdy neco s tou stitnou zlazou mel v detstvi. A tyto veci se dovedou vlect cely zivot, zvlast pokud to delsi dobu neresil. Myslim, ze tazatel by mel jit k tomu doktorovi, ale ne s kostkou medi v ruce, ale s podezrenim na hypo/hypertyreozu nebo tak neco
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.