Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní symbol

Od: jensechcizeptat odpovědí: 7 změna:
Ahoj, nevíte někdo co značí symbol kříže v takové jakési růžici (vypadá to trochu jako maltézský kříž, ale jsou tam kolem ještě nějaké serepetičky) ze které visí dolů pták?
Omlouvám se, neumím to moc popsat (a asi i proto se mi nedaří najít odpověď na netu)
Viděla jsem to kolikrát u jedné slečny/paní na náhrdelníku, ale protože se neznáme, je mi trapný se ptát.
Díky všem moc za odpovědi a mějte pěkný den :)
PS: Že to nic neznamená a prostě je to jen tak mne už taky napadlo, ale k této verzi se popravdě moc nepřikláním.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nebylo by možné dát sem obrázek?

chlochydess*

Že by ten náhrdelník tajně nafotil mezi ňadry té holky a skončil s obviněním ze sexuálního harašení? Kdyby ho měl, asi ho přidá. Kdyby ho měl, asi se neptá na poradně, ale najde na google.

Podle mého hledání by to mohla být nějaká církev bratrská nebo něco podobného.

Ale píšete o "visícím ptákovi" a maltézském kříži, co by zas nahrávalo na orlici na kříži, což byla nějaká německá náckovská hodnost nebo tak něco. To by ho ale slečna musela nosit nohama nahoru, protože v originálu se orel tyčí nad křížem a nevisí z něj.

sdf4

mohl by to zkusit načrtnout na papír a vyfotit nebo do nějakého softwarového malování...

jk2021
hodnocení

0x

Bez podrobnějšího popisu či obrázku je to bohužel jako věštění z křišťálové koule... Může se jednat prakticky o cokoliv a pocházet odkudkoliv - např. z nějakého fantasy/anime univerza atp. Může také jít o symbol nějaké paganfolkové kapely či neopaganistického náboženského hnutí navazujícího na tradice keltů, nebo je to prostě jen dekorativní věc bez nějakého hlubšího smyslu.

Zřejmě vám nakonec nezbude nic jiného než se paní/slečny prostě zeptat... i když ani to vám ve výsledku nemusí pomoci, třeba ani ona sama neví, co vlastně nosí na krku - šperk se jí prostě jen líbil a tak si ho koupila např. někde na výletě na nějaký hrad, kde se zrovna konal "historický" rukodělný jarmark, na němž bývá takových věcí spousta.

jensechcizeptat
hodnocení

0x
Pokusila jsem se to načrtnout - jen po paměti, takže to možná nebude úplně přesné.
Zkusila jsem Google lens se svou kresbou a nic moc to nenašlo.
Verze, že ani slečna nebude vědět je taky možná.
Ještě jednou díky za postřehy.
OP
Zvláštní symbol
jk2021

To vypadá podobně jako rovnoramenný keltský kříž... wiki, google

jk2021

Pták visící hlavou dolů by v tom případě mohl představovat všeotce Ódina visícího na stromu světa Yggdrasilu, aby se naučil významu run (na některých obrázcích na něm totiž visí za nohy), on totiž měl dva havrany jako zvědy/posly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]