Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Atoris - nežádoucí účinky

Od: martin8 odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny rádce. Před rokem jsem měl vysokou hladinu cholesterolu (7,5). Paní doktorka mi předepsala lék Atoris s dávkováním jedné tablety denně. Chtěl bych se zeptat, jestli dlouhodobě tento lék nemá nežádoucí účinky a jaké jsou vaše zkušenosti. Někdy před spaním mám pocit zvýšeného tlukotu srdce, ale možná to s tím nesouvisí. Radil jsem se také s paní doktorkou, ale trvá na dalším užíváním tohoto léku. Mám 47 let a cholesteerol 5,5. Děkuji za názory a zkušenosti.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tady máte hodnoty cholesterolu:

Optimální hodnota – 5,2 mmol/l

Zvýšená hladina cholesterolu – 5,2-6,2 mmol/l

Riziková hodnota – více než 6,2 mmol/l

Z toho vyplývá, že máte nad 5,2 a léky brát musíte. Samozřejmě, že vedlejší účinky má. Mne po Atrovastatinu bolel žaludek, takže beru léta Sortis. Léky na chlolesterol jsou obecně považovány za hrozný svinstvo.

Můžete se pokusit upravit vhodně zvolenou stravou cholesterol srazit. Mně se to podařilo, ale stejně mi kardiolog Sortis nechal.

Mám cholesterol jen hraniční, ale beru léky na tlak (prestarium) a lékař mi řekl, že v tom případě musím mít i léky na cholesterol. Jako by lék na tlak mohl mít vliv na zvýšení cholesterolu, tak mi to připalo. Jsem zuřivý odpůrce léků, i ten tlak mám jen ze stresu, a ten ovlivnit nemohu - kdysi z náročné práce, teď z péče o dementní maminku.

pb®
hodnocení

1x

Doktor předepíše léky, ale neporadí, jak snížit cholesterol. Užívejte omega3 v denní dávce minimálně 2g a do měsíce máte cholesterol OK. Ty 2g jsou důležité, prootže až tahle dávka prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu. Nižší dávky jsou fajn, ale choleterol nesnižují. Takže si přečtěte složení doplňků, trochu procvičte matematiku a spočítejte si, kolik musíte užít rybího tuku, abyste přijmul v denní dávce 2 EPA a DHA mastných kyselin. Malá nápověda, je to víc, než kolik udává výrobce. Třeba u Mollers udává výrobce 5ml, ale aby měl vliv na snížení cholesterolu, musíte užít 10ml, tedy dvojnásobnou dávku.

hodnocení

0x

a přečetl jste si příbalový leták?

Jinak lékař může trvat na tom, že lék budete užívat ale skutečnost zda ano či ne je jen na Vás!

martin8
hodnocení

Ano, přečetl jsem si příbalový leták. Není na něm uvedeno nic o užívání v délce jednohou roku nebo delšího období.

tak sám za sebe -ŽÁDNÉ nežadoucí příznaky nepozoruji. a když něvěříte lékaři a tomu co muselo být prověřeno než se dostal daný lék k "běžnému" používání, tak jej neberte jak jednoduché! Stejně na něco umřete .

kdosi
hodnocení

0x

Atoris jsem několik let bral, problémy jsem s ním neměl.

Jenže já věřím moderní lékařské vědě a jsem rád, že mi zachránila život, tak mi užívání léků psychické problémy nedělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]