Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce+brigáda

Od: july odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat... jak to funguje...jsem absolventka vedená na úřadu práce. Teď se mi naskytla možnost jít na brigádu. Chtěla jsem se zeptat, jak to bude fungovat? Budu pořád chodit na "pravidelné návštěvy" na ÚP? Budou mi za tu dobu co bych byla na brigádè pomáhat shánět práci?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sef
hodnocení

1x

To myslíte vážně, že studentce "úřad práce shání práci"? Já jsem myslel, že student po škole si dokáže najít práci sám.

dekadence

Hlavně jim to nezapomeňte nahlásit na ÚP!

hodnocení

0x

Co myslíte slovem "brigáda"? Tento pojem zákoník práce nezná. Je jen pracovní poměr, dohoda o pracovní činnosti a dohoda o provedení práce. Doporučuji si o tom něco zjistit.

Současně s evidencí na ÚP NESMÍTE pracovat na dohodu o provedení práce. Pouze na pracovní poměr nebo na dohodu o pracovní činnosti, přičemž Vaše hrubá mzda nebo odměna z dohody nesmí přesáhnout měsíčně polovinu minimální mzdy.

Svoji evidenci na ÚP musíte zaměstnavateli nahlásit. Musíte na ÚP nejpozději v den nástupu do práce odevzdat pracovní smlouvu nebo dohodu o prac.činnosti a měsíčně dokládat potvrzení o výši hrubého příjmu, aby mohl ÚP kontrolovat, že dodržujete podmínky tzv. nekolidujícího zaměstnání. Po dobu tohoto zaměstnání souběžně s evidencí na ÚP je pozastavena výplata podpory. Samozřejmě jste povinna docházet na dohodnuté schůzky.

To, že by Vám ÚP hledal zaměstnání, je jenom dávná pověst. Co si neseženete sama, to nebudete mít.

leeta
hodnocení

0x
Dobrý večer, já z osobní zkušenosti bych vám poradila na brigádu nastoupit a na ÚP se neohlížet, naopak bych z ÚP odešla. Předpokládám, že jako bývalá studentka nemáte nárok na podporu v nezaměstnanosti. V tom případě za vás úřad práce odvádí jen zdravotní pojištění, které, pokud byste si musela platit sama, činí 2552 Kč měsíčně.
Na brigádě si tuto částku bez problémů vyděláte a práci na HPP si můžete hledat i během brigády. Navíc zaměstnavatelé spíše vezmou někoho s pracovními zkušenostmi, byť jen z brigády, než někoho, kdo nepracuje a čeká, až mu úřad najde práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]