Dobrý den jak řešit situaci kdy mám dostatek úspor ale nemám 10% - 20 % úspor na hypotéku? Jde to překlenout jiným úvěrem kde si půjčím tuto splátku a poté hypotéka? Nebo je možné i pouze nějaký jiný splátkový úvěr a s vyššími %? Opravdu bych si chtěl chtěl pořídit vlastní bydlení mám dostatečné příjmy i smlouvu na neurčito pouze mi chybí dostatek úspor. Dá se tato situace nějak řešit?
Tu půjčku na auto akontaci bych si sjednal až po schválení hypotéky, nebo ve stejný čas nechat proběhnout scoring Anebo si zaplať nějakého poradce, já ti prozradím, že ČSOB a stačí, když ti tam budou chodit dostatečné příjmy ani nemusíš prokazovat zdroj peněz, podobně M banka ale to na hypotéky moc nee není...
Pokud si to chceš posichrovat na 100%, tak si správně ošetří smlouvu s makléřem, prodávajícím, abys pak neprodělal na rezervační záloze.
Druhá věc je, jestli si jistý že teď je ta správná doba kupovat vlastní nemovitost, to je čistý pasívum a pokud bude splátka vyšší než nájem, tak je to podle mého názoru finančně neefektivní.
romanh
Ale takhle jsi mi absolutně vůbec neporadil ano neodpověděl na dotaz. A ta tvoje druhá věc to je něco na co se nikdo neptal. To ať si každý dle ceny a svých možností rozhodne sám kdy je vhodná doba na odkoupení nemovitostí. Navíc je spousta lidí co spěchají a dají slevu, za vyklízeni nemovitostí po někom kdo schraňoval a zemřel nebo prostě jenom rychle potřebují peníze.
Když budete dostatečně bonitní, tak to projde. Prostě bude úvěr + hypotéka. Záleží jaký je váš měsíční příjem a jaké jsou výdaje. Ale jestli je dostatečný příjem, tak snad není problém našetřit 10 procent, když pak budete platit měsíčně například 25 tisíc jenom splátku.
sef
Přesně tak, pro finančně gramotného to problém není, ale ti druzí ať už vydělávají 100 nebo 300 000 měsíčně, tak většinou rozfofrují a nemají úsporu vůbec žádnou, nebo to jsou tak zvaní OSVČ, kteří také neuměj...
Obecně bych poradil najmout si svého poradce, ale Tazatel holt chce rady zadarmo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.