Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak zažádat soud o rozsudek, který vynesl. Prostě o papír/dokument. Bydlím ale dost daleko a do toho města kde soud je jezdit nechci i z důvodu, že to tam prostě nemám rád. Jak mám požádat soud online, aby mi ten rozsudek poslali na adresu nebo na poštu? Asi je k tomu i nějaký poplatek, ale s tím počítám. Nikde na internetu jsem nenašel, jak to udělat. Potřebuju, aby to poslali jako papír, ne poslané online, třeba přes email nebo PDF. Mohl by mi to prosím nějak lidsky vysvětlit, nevyznám se v soudech a právních věcech. Děkuju.
Pokud jsi účastníkem řízení, soud ti rozsudek automaticky pošle na doručenku na tvoji (korespondenční) adresu, popř. primárně do tvé datové schránky, pokud ji máš založenou. Pokud nejsi účastníkem řízení ani jinak oprávněnou osobou, k rozsudku se nedostaneš nejméně do nabytí právní moci. A ani potom se s tebou bude soud těžko bavit jinak, než "po staru" písemně nebo možná osobně, ale těžko telefonicky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.