Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda o vypořádání dědictví a chybějící účet

Od: rozalie odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, čeká mě a mou matku Dohoda o vypořádání dědictví. Půjde tam jen o peníze z otcova účtu. Máma ale nemá bankovní účet, já ano. Bude s tím problém, když nemá účet? Důchod jí také chodí osobně, nosí jí ho pošťačka. Jak jí budou převedeny peníze z pozůstalostního účtu? Nebude s tím problém? Předem děkuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Mi se třeba u notáře dohodli tak že penize sem nechal poslat všechny na svuj úcet a ja mel povinost do tydne od převedení vyplatit ostatní
A jestli převodem či hotově uz nikoho nezajímalo
Jen sem trval na pisemném potvrzení že sem hotovost předal

hodnocení

2x

Já, za svoji osobu, bych mamce účet, ori tuto příležitost, založila. Třeba spořicí. Přijde mi to nejjednodušší. Tím bych se vyhnula dalším možným komplikacím. Zvláště pak, když bych věděla, že mamka ho nemusí používat. Tam budou peníze v bezpečí a o úroky budou narůstat.

rosamunda

Pak mamka umře a k penězům se Rozálie nedostane, to by tak hrálo...

bramburka
hodnocení

0x

Nepisete, kolik mamince je a jestli je schopna zachazet s uctem, vyzvedavat penize z bankomatu apod. Znam duchodce na vesnici, kde bankomat je pro ne neprekonatelna prekazka. Domluvte se predevsim s ni, jak to chce?
Existuji jeste i vkladni knizky.

hodnocení

0x

S tím nebudete mít žádný problém. Do usnesení u notáře si necháte zapsat způsob platby, který vám vyhovuje. Můžete si zvolit libovolný účet, vkladní knížku nebo výplatu poštovní poukázkou B.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]