Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úraz dcery a odškodnění

Od: 1973beruska odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, bude to rok, co měla dcera úraz. Uklouzla v aquaparku ze schodů, které vedly do vody, úraz si nezapříčinila sama, byl dodržen řád bazénu. Měla otřez mozku a následně blokaci krční páteře, problémy má dodnes. Nyní chodí opět na rehabilitace. Byla dlouhodobě doma, měla odklad klasifikace, přestala hrát volejbal. Tzn., že došlo i ke snížení společenského uplatnění. Poslala jsem do aquaparku žádost o odškodnění, kdy mi bylo po měsíci řečeno, že oni mi vyhovět nemůžou a že jsou od toho pojištěni a posílají to tedy pojištovně, od které mi po třech týdnech přišlo úplné zamítnutí jakéhokoliv odškodnění pro dceru. Chtěla jsem se tedy zeptat, zda má dcera vůbec nárok na odškodnění, já si myslím, že aspon úrazové by jí mělo být proplaceno. Zda má cenu se proti rozhodnutí pojištovny odvolávat a pokud ano, jakým způsobem a jaká je odvolací lhůta od doručení vyrozumnění. Děkuji všem za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, podle mě - pokud by Vaše dcera měla sjednáno na své jméno úrazové pojištění, tak pak ano, tam byste se mohla domáhat odškodnění. Lépe řečeno plnění z Vámi či jí uzavřené pojistky. Nechápu, proč něco požadujete po aquaparku, jelikož píšete, že byl dodržen řád bazénu. Tudíž chyba na straně aquaparku asi nebude, že.

1973beruska
hodnocení

nene, my dodrželi řád bazénu, tudíž dcera neběhala a nedělala co se nemá, zkrátka pomalinku scházela a podklouzla jí noha. A nechápete proč žádám odškodnění? Sám ředitel aquaparku mi potvrdil a to písemně, že s odškodněním počítá a že jsou pro tyto situace pojištěni. Jinak by mě nenapadlo o cokoliv žádat

eulalie*

Hm, za to odvoláni nic nedáte. Dle mého názoru, pokud ale pojišťovna již jednou rozhodla, asi těžko bude měnit názor. Pro takové případy je nejlepší mít vlastní úrazové pojištění.

předpokládám, že pojišťovna napsala důvod, proč žádost o odškodné zamítla. z toho bych vycházela a podle bych usuzovala, zda má důvod se o získání odškodného dále snažit.

jirkazhane

Pan ředitel si možná špatně přečetl pojistnou smlouvu a hlavně ustanovení věnující se výlukám. Pojistné plnění z vlastní úrazové pojistky už dcera obdržela?

1973beruska
hodnocení

Ano, z vlastní úrazové pojistky dcera plnění dostala, ale vyloučili z toho následek, blokaci páteře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]