Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pangasius - filety

Od: svatoslav odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, oblíbil jsem si chuť balených filetů Pangasius, jen do páry a šup, oběd za tři minuty... V případě, že je to "odpadní" ryba, jak jsem někde slyšel, kterou jinou stejné chuti byste mi doporučili? (lososa ne) - poraďte, děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není nad štiku, candáta, případně amura.*mnam*

liska5

K těm, co uvádíte, ještě sumečka amerického. Nemá kosti, jen chrupavčitou trojúhelníkovou kostru a bílé masíčko.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, měnit něco, co Vám vyhovuje/chutná, jenom proto, že jste někde zaznamenal, že je to snad odpadní/plevelná ryba, je škoda a zbytečné. Vy vůbec nemusíte nic měnit a klidně si pochutnávejte na těch filetách. Zdravím!
P.S. Já mám rád např. sardinky/olejovky a vůbec neřeším, že se konzervují leklé/udušené.
doplněno 16.06.24 22:52:

pb - pochopila jste to, o čem jsem zde psal, zcela správně. Ano, tak to bylo myšleno. Klepnout kapra lze, klepnout každou jednotlivou sardinku v tom gigantickém množství při výlovu a při její velikosti nelze a tak se nechá jenom na vzduchu a bez vody chcípnout - a potom si na ní pochutnáme .

pb®
Ona každá mořská ryba je buď leklá nebo za živa zmražená, pokud jí nekoupíte přímo u moře. Nebo si snad někdo myslí, že když
rybářské sítě vyloví několik tun ryb, zvládnou je rybáři všechny do pár minut klepnout a zabít, než rybička lekne? Oproti výlovu mořských ryb je Vánoční prodej kaprů rybí wellness.
liska5

Pangasius je často / viz etiketa/ chován ve farmách na březích velkých asijských toků, kde snad plave všechno. Taky si ho proto nekupuji. Zlatí čeští kapři!

ben®

liska5 - ale tazatel ho má rád a chutná mu, tak si ho může dopřát. Vás nikdo nenutí tuto rybu pojídat.

pb®

liska5 vše je jen o nedostatku informací. Kapr je takové prasátko, které sežere všechno. Do rybníku se často háže hnůj.

Pb a Ben - *palec*

Osobně si na kparu nepochutnám ale rád si dělám pstruha a z mořských makrelu na Hanácký způsob, žel na grilu a dř.uhlí nemám kde tak trouba neb pánev!

hodnocení

1x

Moc ráda kupuju candáta. Nejsou tam kosti, ryba má dobrou chuť, není cítit rybinou. Dělám ji jenom na másle, s bylinkami. Chuť masa by se neměla překombinovat. Právě dneska jsem si kousek candáta koupila, bude zítra. Jaga.

svatoslav
hodnocení

Dnes tedy chutnalo?

Kde prosím koupit filet candáta, já to jen na pár minut dám pod pokličku ohřát v páře, na tom pařáčku takovém... takto to stačí připravit?

Chutnalo, moc. Občas seženu candáta chlazeného v Tescu, ale ne často. V igelitovém vakuovém obalu je to zhruba porce pro 2 strávníky. K tomu brambory a okurkový salát.

Zda jde rybu dělat na páře, jsem nezkoušela. Rybu posolím, pokapu citrónem, nechám chvíli odležet. Pak posypu kořením BABY GRIL /je to asi nějaké speciální koření pro báby *smich*/ rozpustím máslo /nepřepálit/ a rybu pomalu z obou stran opékat. Je to za pár minut hotové. Opečenou rybu znovu pokapu citrónem, podle chuti. Máslo z výpeku použiji na brambory. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]