Nejste přihlášen/a.
Do školy chodím jako do houslí to uznám.Bylo mi řečeno že mistrová na mě pošle sociálku aby mi vzala alimenty.
Je mi skoro 19 let takže se ptám jestli je to možné nebo ne...
Ahoj, chodíš do školy jako do houslí? Jo, alimenty Ti klidně mohou vzít, protože nesplňuješ základní podmínku pro jejich příznání. Totiž nepřipravuješ se soustavně na své budoucí povolání, ale chodíš za školu... Co tedy čekáš? Buď si plň svoje školní povinnosti, a budeš mít alimenty. Nebo se na školu vykašli, měj jen základní vzdělání, najdi si nějaké zaměstnání (jestli Tě tedy někdo vůbec zaměstná) a je to.
motto: Je mi skoro 19 let takže se ptám jestli je to možné nebo ne
to se ptám i já a se mnou mnoho dalších, jestli je to možné, že kluk, který už je plnoletý (co do počtu let) a všude se kasá, že je dospělý, má takový přístup k životu a vzdělání...
ano, je to možné, že ta mistrová tě udá na sociálce... zřejmě vidí, kam spěješ... a má pravdu, i to je způsob, jak tě probudit a donutit chovat se jako dospělý... škola tě připravuje do života, dává ti znalosti, které budeš potřebovat dlouhé roky, kdy na sebe a případnou rodinu budeš vydělávat... pokud se ti podaří ukončit školu a přestaneš chodit do houslí, stejně přijdeš o ty alimenty, a kdo tě bude živit? s bídnými znalostmi tě možná z prvního, druhého zaměstnání vyhodí, protože tam se do houslí nedá chodit a když, tak musíš umět noty... dnes nemají práci ani někteří vysokoškoláci a středoškoláci, kdo vezme člověka se základním vzděláním? na uživení sebe a rodiny možná budeš vydělávat tak akorát, ale kde vezmeš na požitky? auto, dovolenku, pěkný hadry, dobrej chlast, a nevím co ještě si představuje člověk v tvém věku jako fajn život...
napadlo mne, když píšeš o alimentech, že tvoji rodiče jsou rozvedení, táta platí a máma na tebe nestačí...hlavně že tě živí...uživí tě bez těch alimentů?
je ti skoro 19 let... nechoď do školy, je to zbytečné... život tě naučí... a to určitě!
neboj se, alimenty, teda pokud jsou to alimenty, ti nevezme sociálka... alimenty je výživné na dítě, kterými přispívá jeden z rodičů na výchovu dítěte druhému rodiči, pokud jsou třeba rozvedení nebo se ani nevzali... a alimenty se platí na příkaz soudu nebo někdy dobrovolně...
sociálka vyplácí sociální dávky lidem v sociální nouzi, na základě poměrně přísných kritérií...jak píše kolegyně, po splnění těch kritérií... a na to, jak se plnění těch kritérií dá někdy vyhnout a i tak brát, si myslím, že asi nemáš znalosti, jinak by jsi se neptal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.