Dobrý den pokud bydlím 3 roky v podnájmu a končí mi smlouva 31.12.2024 s tím že už nebudu podepisovat prodloužení tak je majitel mi vystavit na jeho náklady mimořádně vyúčtování? Beru to tak jak mi to radil jeden známý advokát a je to běžné u elektřiny i plynu které vystavují mimořádné vyúčtování aby se zjistily případné nedoplatky. Navíc občanský zákoník ( starý ) i NOZ nový hovoří jasně že při ukončení smlouvy není li sjednáno jinak je majitel POVINEN vystavit mimořádné vyúčtování aby došlo k vyrovnání veškerých závazků.
O mimořádné vyúčtování lze u el. a plynu požádat dodavatele za úplatu (EoN 150 Kč) na vyúčtování ostatního - teplá,studená voda,topení musíte vyčkat do vyúčtování což bývá zpravidla v březnu-dubnu, někde bohužel až v červnu. Tedy není možné,aby konečné vyúčtování bylo k termínu ukončení smlouvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.