Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak překonat strach z oslovení náhodné holky/ženy

Od: denysbh odpovědí: 19 změna:

Zdravím,

mám tu jeden, pro mě dost velký, problém, se kterým potřebuji co nejdříve pomoct a hlavně ho co nejdříve vyřešit. Jde o to, že nejsem schopen v 17 a půl letech oslovit náhodnou holku jdoucí na ulici či kdekoliv jinde (např. v knihovně nebo v obchodě). Neptám se zde na to co jí říkat. To já mám na to vlastní taktiku. Ale zajímá mě právě, jak se zbavit toho strachu nebo bloku nebo jak to nazvat. Paradox je ten, že jsem to kdysi uměl jak nic. Pamatuji si, že v říjnu 2023 jsem vyhodil do vzduchu 3 000 Kč za jeden kurz, který vlastně měl za cíl zbavit mě toho strachu. V ten den jsem oslovil cca 30 holek/žen a zjistil jsem, že to ABSOLUTNĚ NIC NENÍ. Nicméně udělal jsem tu chybu, že jsem to pk netrénoval a velmi rychle se začal bát. Předtím jsem ještě 2x zvládl oslovit dohromady 3 holky, ale vždy to skončilo naprostým kolapsem a trapasem. Tím chci jenom říct, že mám potvrzené to, že to umím a že na tom vůbec nic není. Také si v současné chvíli daleko více věřím, jsem hezčí, vyspělejší, více připravenější na vztah i na jen tak bavení se někde a stejně se k tomu nemůžu dokopat. Zajímá mě, jestli neznáte něco, nějaký trik nebo postup, jak tady toto přemoct a konečně někoho oslovit. Když mi to někdo zadá jako úkol, tak nemám problém to splnit (nebo když prostě musím). Ale já se k tomu chci a musím dokopat sám, protože tím že to budu opakovaně zvládat sám, tak tím si nejvíce pojistím šanci, že už se nikdy bát nezačnu (protože sám sobě potvrdím opakovaně, že jsem dobrej). Teď ještě k tomu, co mě napadlo za metody, které by mi mohly pomoct dosáhnout toho, čeho chci: buď: nemyslet na to, neřešit to, nepřemýšlet, nechat to osudu. Zaměřit se na priority (u mě hokej a škola) a využívat tzv. nečekaných příležitostí, např. když sedím v tramvaji a kvůli nedostatku místa si vedle mě sedne nějaká hezká holka. Nebo nejdříve obecně začít více komunikovat s lidma a pak na to postupně, plynule přejít. Nebo kombinovat tyto dva nápady. Nicméně za mě bude nejefektivnější to prostě zkoušet. Zkusit si jednou týdně vyjít ven a dát tomu třeba 3 hodiny. A ono to třeba vyjde. Napadlo mě, že bych si nejdříve mohl koupit svůj oblíbený časopis (kde chtě nechtě oslovuji prodavače/čku a říkám si o časopis) a bezprostředně po nákupu oslovit nejbližší ženu do 30 let. A tam právě nevím, jak se zbavit toho strachu a přesně s tímto překonáním se potřebuji poradit, pomoct.
Možná ještě můžete namítat, že mi je teprve 17, že mám spoustu času. To máte sice pravdu. Jenomže já přece nikde nepíšu o tom, že hledám vztah. Já ho pouze chci. Ale vidím sám na sobě, že ještě ani zdaleka nejsem na něco podobného připraven. A jelikož se snažím v této oblasti rozhodovat mozkem a ne srdcem a emocemi (moje máma se rozhodovala srdcem a emocemi a dopadlo to tak, že je nespokojená v manželství s mým tátou) a i přes tu velkou touhu někoho mít v to v sobě dokážu potlačit a dokážu počkat. Nicméně zároveň nechci být ten, co ještě ve 20 nic nezažil. Nemyslím teď nutně tu jednu věc, ale obecně bavení se s druhým pohlavím, nějaké rande atd. A k tomu ,abych něco konečně i zažil, se potřebuji zbavit toho strachu (bloku). Navíc takové oslovování hodně prospívá člověku a je díky tomuto "skillu" mnohem efektivnější a produktivnější ve všech, nebo v téměř všech, oblastech života. Vyzkoušeno za vás. Zkoušel jsem sociální sítě - nikam to nevede a totálně jsem na to zavrhnul. Ve škole jsem narazil na velmi špatný kolektiv a jinak kromě školy už nechodím do kolektivu, kde by bylo nějak moc holek. A jelikož nechci být ten, co bude roky čekat na tu pravou, musím začít skrze to oslovování. Tak bych byl moc rád za jakoukoliv radu či něco, co mi pomůže překonat ten strach.
Jsem z toho docela zoufalý a smutný (frustrovaný též), protože to hrozně chci umět a vážně by mi to pomohlo i v mezilidských vztazích, byl bych daleko více otrkanější, sebevědomější a všechno možný. Takže ještě jednou mockrát děkuji za COKOLIV. Navíc v dnešní době to nedělá skoro nikdo, protože se každý bojí jako já, a tím že bych to uměl, bych měl extrémní úspěch. Ty holky většinou chtějí, abych je oslovil, vidím jim to na obličejích, a navíc sám nejsem úplně nejhnusnější, řekl bych , že jsem poměrně přitažlivý, lehký nadprůměr, co se týče postavy a vzhledu.

Ps.: Vsadím se, že nejlepší možností je si něco koupit a pak bezprostředně po tom jít, nepřemýšlet nad ničím a oslovit. Když uvidím holku, řeknu si 3,2,1 teď, zapnu nahrávání zvuku, abych měl důkaz a prostě jdu! A neexistuje, abych nešel.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Robite z toho vedu a myslite si, ako su nejake zazracne formulky a postupy. Ako sa asi dali dokopy tie miliardy ludi za tisice rokov existencie modernych ludi? Mal Gilgames kurz prekonavania strachu z oslovenia? Nie.

sef

Jenže ty zapomínáš, že během minulých 1000 let se dožili dospělosti zhruba tak 20 až 30% nejsilnějších. Dnes se dožije dospělosti 99,9% tedy to je naprosto neporovnatelné. Dále je to nebudu rozvádět co tím myslím to jsi jistě daš dohromady :)

anonymniholka
hodnocení

2x
Jsem v podobném věku jako ty. Jednou jsem to taky zkusila - oslovit náhodný lidi a nejhorší a zároveň nejjednodušší je překonat tu hranici mezi tebou a okamžikem kdy se zeptáš. A to je důležité vlastně pro navazování jakýchkoliv vztahů.
Jinak nejlepší metoda? Prostě to udělat. Pravidlo 3 vteřin. Řekneš si teď a jdeš. Nerozmýšlíš se. Za mě nejlepší metoda,nic lepšího už není ;)
Zkus to nejdřív na pár náhodných lidech aby ti to potom přišlo normální. Máš pravdu že to nedělá skoro nikdo - protože internet a tahle doba, ale taky nedostatek odvahy. Ale tu ty určitě máš když máš takové ambice. A ne, není to divné seznamování. Věř mi. Držím palce a neboj se!<3
denysbh
hodnocení

Díky moc za odpověď, takhle nějak bych si to představoval. Btw nechci teď , aby to vyznělo nějak divně nebo tak, nicméně v případě že bys měla zájem se bavit, takhle zní můj IG: jindrablatak_19

hodnocení

2x

Určitě vám nejde o to oslovit náhodnou holku - když už ji chcete oslovit, tak vás určitě něčím upoutala - některý její vzhledový nebo osobnostní rys nebo třeba část oděvu se vám líbí.

Takže na tom vystavějte základ k oslovení a seznámení.

liska5
hodnocení

1x

To nemáš žádné hobby a nic Tě nezajímá? Přece je nejlepší, když máte společné téma. Takže přes zájmovou činnost, společného koníčka. Ve Tvém okolí není nic, kde by byly dívky? Snad všude jsou oddíly, kroužky, kurzy, sbory a soubory, akce města, knihoven, akce muzeí, soutěže, přednášky...Hlavně nepřemýšlej! Nic nenahrávej! Bav se jako se sestrou. To se jako odlepíš od zdi a oslovíš neznámou slečnu? To budeš vypadat jak somrák nebo úchyl. Ještě se holka poleká. Někde v marketu se ale můžeš zeptat kolemjedoucí slečny, jestli je lepší tenhle sýr /kečup/ na špagety nebo ten druhý. A zapoj humor: Jestli mi to nebude chutnat, já si Vás najdu..:)) . Vesele s úsměvem. Taky na svatbách, ve vlaku a buse se dá dát do řeči o něčem, co se kolem děje. Pejskaři se dobře seznamují přes psy.

halamus

Slečno, máte hezkého psa, můžu si vás pohladit?

hodnocení

1x

Tohle má být nastupující generace. Frustrace, zoufalství, smutek, deprese. Bůh s námi.

Já v tvém věku chodil na zábavy, občas jsme si tam dali do držky, taky jezdili na čundry - rozdělat oheň a uvařit si na něm žrádlo, to bylo cool. A to nebyly internety.

Asi jsem už starej, no.

Abych dostál pravidlům, tak dodám radu. Zajdi si tyhle pseudoproblémy vyřešit za psychiatrem, psycholog je už málo.

hodnocení

1x

Neblbni, nemysli si, že jsi nějakej neschopnej, i ti největší žvanilové nemuí umět sbalit babu náhodnou konverzací. Pamatuj, že většina vztahů se navazuje v práci. Takže záleží na tom jakou máš práci, jestli moc lidí nepotkáváš, tak se ani moc neseznámíš.

Nedělat z toho takovou vědu

Najít partu, co jezdí do přírody pod stan

Zajít s kámošem do klubu, taky tam bývají často kamarádky, co se seznámení nebrání.

Hlavně nesedět doma.

I kdybys vyrazil sám na kole někam na výlety, můžeš potkat osamělou cyklistku

darsi
hodnocení

1x
Ja vlastne vubec nechapu PROC oslovovat cizi holky, kdyz sam pises, ze nechces vztah? Co z toho jako mas? Pokud neco potrebuju, tak se kompetentni osoby proste zeptam (ridice, prodavace atd.) a pokud se mi nekdo libi, tak se snazim byt v jeho pritomnosti a na zaklade jeho zajmu navazu hovor. Ta nervozita je asi uplne normalni vlastnost.
Ja jako nechapu PROC za jeden den oslovit 30 nahodnych zen? Jako stylem "To mame dnes ale hezky.." a konec? Nebo ze by to bylo tim, ze mlada generace neumi komunikovat face to face, tak se na to delaji kurzy? To je desive a smutne zaroven..

fik
hodnocení

0x
Dej si panáka něčeho co z tebe nepotáhne a vzhůru na to.
denysbh
14.06.24 18:34
hodnocení

Nepiju
fik
Tím spíš to bude fungovat. Pokud máš problém ten blok překonat vůlí a sebekázní, nezbývá ti než hlavu něčím "oblbnout". Možností je více, ale alkohol je prastará tradiční a přitom víceméně neškodná* metoda.
* neplatí pro alkoholiky v jakékoliv fázi závislosti. ;)
halamus

Všechny holky jsou hezké, akorát chlapi málo pijou.

halamus: Aneb není škaredých žen, je jen málo vodky.

hodnocení

0x

Ono to vypadá jako vtípek, ale zkuste se zamyslet: "Trénink je všechno! I květák není nic jiného než zelí pořádně vycepované." Mark Twain

p23®
hodnocení

0x

Zdravím.

Chce to odvahu a trénink. Vydechněte a hurá do toho. Není se čeho bát. Každý si to prošel. Jednou to bude lepší, jindy se to nepovede, ale není třeba být v tomto věku smutný. Pokud se usmějete, pustíte dívku např. do dveří ve škole, v knihovně, do tramvaje, obchodu, budete galantní, tak se snad žádná dívka neurazí. V některých případech Vám sama dívka v hovoru pomůže. Pokud se chováte slušně, tak se jistě nějaká slušná dívka objeví. Je potřeba to v tomto věku stále zkoušet a vybírat. Jste muž. Abyste si také v mládí něco užil, měl nějakou praxi.

Je potřeba se stýkat s ostatními. Nyní se venku konají různé akce, to by bylo, kdybyste se s někým neseznámil. Vzala bych na to třeba i svého kamaráda a budete na to dva. Je tam spousta mladých, kteří tam chodí z důvodu seznámení a radosti. Jinak si najděte něco, co Vás baví a nemyslete na to. Půjde to samo.

Držím palce. Krásný věk.

sef
hodnocení

0x

Šmankote tak si zaplať nový kurz.

To je snad normální i v autoškole, že si prostě zaplatíš kondiční jízdy.

Pokud seš socka a Kč nemáš, tak jdi trénovat do obchodu, oslavuj prodavačky, to máš zadarmo, to je jednoduchý trénink protože oni se s tebou musí bavit, nemůžou tě odmítnout. Za to bych se měl vyučovat alespoň pětistovku

A ještě ti přidám radu: s holkou si nevypisuj než o termínu rande! Už tady zkoušíš aby ti nějaká psala na Instagram, vypisuješ si s holkou a budeš její kamarád (fakt to chceš, Být jeden z mnoha psíků, které ta holka má na povídání :) OMG. Ani tohle ti na tom kurzu neřekli?

krtek6
hodnocení

0x

nečetl jsem celej ten text, ale myslím si, že alkohol (v normální míře) je dobrej povzbuzovák

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]