Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horské slunce

Od: libor odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Máme horské slunce. Mám rýmu a bolest v krku. Při zapnutí na infračervené paprsky jakou dobu se nahřívát a jak často? Je to již dávno a udaje jsem zapoměl a slunce mi pomohlo. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Rádci si pletou UV a IČ záření . Horské slunce (třeba UVIR ) fungoval jakjen zdroj UV záření nebo jen zdroj IČ záření Taztelei jde výhradně o IČ (infračervené.) Používaá se při prohřívání dutin při zánětu dutin, při zánětu lícního nervu , při některých bolestech pohybového aparátu na radu lékaře. Při UV je nutná ochrana zraku a začínat na max minutě a vzdálenosti min metr a půl od zdroje např jako podpůrnou léčbu při psoriáze a některým kožním nemocem .

Pro tazatele při zánětu lícního nervu jsem měl dp. 5 minut a cca30cm od IČ lampy zde asi bude záviset na výkonu lampy. Na bolest v krku asi ne ale na rýmu-prohřátí dutin to může pomoci . Byť se říká -lečená rýma trvá týden a neléčená sedm dnů!

hodnocení

2x

Stále ještě se vyskytuje UV+IR zářič Chirana Sirus.

Tady na odkaze je i návod:

Horské slunce
Horské slunce #2

Oprava: Ne Chirana Sirus, ale Chirana Sirius.

kmet
hodnocení

0x

Horské slunce, to, co má v sobě rtuťovou výbojku a svítí UV se prokázalo být karcinogenní, nedoporučuju to vůbec zapínat. Navíc při provozu vzniká ozon. Pokud je tím myšleno infračervené světlo, pak je to v pořádku, jen pozor na popáleniny. Radši z větší dálky aplikovat delší dobu podle pocitu.

asci

Poslední dobou všechno dobré označují jako karcinogenní a to co je špatné nás nechají klidně jíst a pít ...

hodnocení

0x

Tělo si pomůže samo, horské slunce nebo ozoner zabije bakterie, které jsou v místnosti...

Nikdy jme horské slunce nepoužívali napřímo - vždy se "vypálil bacil", vyvětralo se a až pak mohl člověk v dané místnosti být...

hodnocení

0x

Na tom příliš nezáleží. Doporučuje se 10 - 30 minut několikrát denně.

Horské slunce UVIR 1.pdf 2.26 MB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]