Ahoj, syn 7 let, 1.trida nechce jet na tydenni pobyt v prirode se svymi spoluzaky. Motivovala jsem ho vsemozne, je mi to i trochu lito, ale nutit ho nebudu. Jeste se nekdy sem tam pocura a kdyby se mu to stalo na vylete, mel by o trapas vystarano na cely zivot. Manzel souhlasi s tim, aby nejel kdyz nechce. Prosim vas jak mam oduvodnit synovu nepritomnost, jake zneni ma mit omluvenka. Pani ucitelka vi, ze syn nepojede, takhle jsem to rekla, ale nezna duvod. Omluvenka musi byt pisemna a "rodinne duvody" musi byt specifikovany. Nebudu vykladat, ze by se mohl pocurat...a napsat do omluvenky "nechce" je asi taky trochu blby... Poradite, prosim? Jeste dodam, ze deti, ktere nejedou, nemaji skolou dany nahradni program. Mam mit syna doma a omluvit ho. To mi nevadi, vezmu si ho do prace.
Dobrý den, napsal bych do omluvenky synovy zdravotní důvody, které bych blíže nespecifikoval (a paní učitelce potom nic není). Zdravím!
vedec
A já být tou učitelkou, tak budu následně požadovat lékařskou zprávu, potvrzení od lékaře s razítkem Ono je totiž dost dobře možné, že podobných výmluv bude generaci sněhových vloček víc a víc. A kdo bude makat na naše důchody
vedec - předjímáte/věštíte a vkládáte nějaké své hloupé dojmy. Já si počkám na vyjádření tazatelky, která nás bude následně informovat, bude nám děkovat a možná i hodnotit. Navíc, zdravotní důvody zde uvádí skoro každý a já jsem byl, holt, první.
Vědec Má učitel-ka právo vidět lékařskou zprávu někoho úplně cizího v tomto žáka? NEMÁ je to jen soukromá věc rodičů-zákonného zástupce a při potřebě sdělit odborným lékařům!
Omluva: zdravotní důvody by měla stačit. Vy také nevíte, jaké konkrétní zdravotní problémy má učitelský sbor. V případě specifikace bych napsala "občasná inkontinence", zní to přece jen trochu líp, než "pomočování."
Je to ale škoda. Chlapec si nezvykne na kolektiv mimo rodinu a může mít v budoucnu problémy třeba na nějakém letním táboře či lyžařském výcviku. Jezdila jsem do školy v přírodě i s dětmi z mateřinky a ten týden zvládly v pohodě. Zvlášť proto, že program byl pestrý, zajímavý. Kouzelná byla jejich korespondence s rodiči. Přivezly si pohledy se známkou a adresou domů a místo psaní kreslily na pohled zážitky. Bývalo to milé. Jaga.
Navrhujem zamerat sa na dovody pomocovania a spolu s lekarmi najst riesenie, takto bude syn dlhodobo vyluceny z kazdej akcie a cim bude starsi, tym viac mu to bude vadit.
Zdravotní důvody. Tečka. Škola nemá právo pídit se dál. Náš syn se v první třídě počural semtam taky, měl potvrzen slabý držák. Učitelka o tom věděla, aby mu tolerovala návštěvy WC. Vy byste to s učitelkou měli mít vyjasněno taky a omluvenku klidně napsat jen obecně zdravotní důvody.
Mimo zákonného zástupce a daného dětského, nebo odborného lékaře toto nikdo nemusí znát zdravotní stav dané osoby, v tomto Vašeho syna. Takže do omluvenky-ze zdravotních důvodů , hotovo a víc se o tom se "školou" nebavit. Max ještě návrh odborného vyšetření, to ale dle četnosti pomočování (měl jsem v dětství, no spíše jako puboš, kamaráda, který díky nemoci nosil pleny ještě v učení)
Pokud je učitelka rozumná, zkušená a chápající, tak to nebude její první zkušenost s takovým dítětem. Ze zkušenosti sousedky vím, že když to učitelce řekla, tak ta vysvětlila, že s takovým problémem tam bude mít ještě jedno dítě, takže se jich občas zeptá smluveným slovíčkem a že tyto dvě děti budou spát spolu na samostatném pokoji s igelitem pod prostěradlem.
Musí být specifikováno? Na to bych nebral ohledy, to je nesmysl. Pokud syn nechce, tak nepojede a hotovo. První třída je ještě drobeček na to aby byl nucen někam takhle odjet od rodičů, pokud sám nechce, to je jako omluvenka dostatečné ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.