Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení ZP a SP

Od: gunder odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

jsem na HPP zaměstnán u jednoho zaměstnavatele do 30.6. a od 1.7. přecházím do jiné firmy, taktéž na HPP. Do toho jsem byl do 7.6. studentem prezenčního navazujícího magisterského programu, který jsem dokončil. Je potřeba informovat zdravotní či sociální pojišťovnu o těchto změnách, nebo za mě vše vyřídí současný (minulý) a budoucí zaměstnavatel?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

0x

Mělo by to do pojišťovny dojít samo. V dobách, kdy se mě tohle týkalo tam měli neskutečnej bordel, tak jsem se tam radši byl zeptat, jestli je všechno v pořádku a tím jsem zjistil, že nového zaměstnavatele tam mají. Ale předtím to bylo opravdu tak, že škola ani brigáda tam nechodily a přišel potom výhružný dopis dva měsíce před promlčením, tak jsem tam došel, oni si údaje opravili a byl zase klid.

hodnocení

0x

První zaměstnavatel je povinen Vás odhlásit oz ZP i od OSSZ a druhý zaměstnavatel je povinen Vás přihlásit. To, že jste byl studentem, mohlo mít vliv na placení zdravotního pojištění. Zdravotní pojišťovnu i prvního zaměstnavatele byste měl o ukončení studia informovat. Druhého zaměstnavatele se to už netýká, u něho už nejste studentem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]