Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vrátit bednu od piva s láhvema do automatu?

Od: doly odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,
mám jednu bednu od piva plnou prázdných lahví.
V obchodě je na to automat.
Je potřeba vrátit zvlášť láhve do podavače a zvlášť prázdnou bednu do otvoru pro bedny nebo to tam dát plné lahví?
Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Já bych se řídil tím co je na tom automatu napsáno.
Buď psacím, nebo piktogramy.;)

hodnocení

4x

U všech automatů na vracení lahví co jsem kdy potkal, se vracela bedna plná lahví. V každém případě by informace o tom, jak vracet bedny, měla být uvedena na automatu.

hodnocení

3x
Dejte to tam celé, buď to automat vezme, nebo vrátí a na obrazovce označí láhve které tam nepatří a ty musíte vyskládat zvlášť.

km
hodnocení

1x

vrací se buď prázdná a nebo zcelá planá s příslušnými lahvemi, pokud máte plnou jen z části, nebo máte různé lahhve, lahve vraťte zvlášť

U nás v Lidlu..(jsou tu tři Lidly),tak automat nevezme prázdnou basu..Přišel jsem na to náhodou,ptž..mi to plnou basu ne a ne vzít..Všiml jsem si,že jedna lahev byla jiné značky piva-tím pádem trochu jiný tvar a basu to plivalo zpět..Nasázel jsem tam láhve po jedné a ok..Pak basu prázdnou a né, né..Takže zazvonit na obsluhu a čekat..Ta mi vynadala a dala "papírek" na tu basu..Celý nákup jsem basu tahal ssebou ,pak ji naplnil a u kasy prokázal,že je "moje"..pakárna;) Každý obchodní dům to může mít jinak..Kaufland tuším, s tímto problémy nemá..

riva
hodnocení

1x

Obvykle je automat natolik inteligentní, že bere bednu s lahvemi a dokonce si dopočítá, pokud jich pár chybí. Pokud se mu něco nezdá, bednu vrátí a zkusíte ji tam vrátit třeba druhou stranou napřed.

Pokud to jeho genialita nezvládne, bývá tam tlačítko pro obsluhu, která bývá ještě chytřejší a problém vyřeší.

Obvykle ano..Ale néé vždy..Lidl u nás toto nemá..Má moc hloupý, anebo až moc chytrý automat..

smode2
hodnocení

0x
Vrací se nejlépe plná prázdných lahví. Pokud napřed vrátíte lahve a až poté prázdnou přepravku, může přijít místní blbka a obvinit vás, že jste někde pod regálem vytahal plné lahve z přepravky v obchodě, tu ukradl a teď se ji snažíte vrátit za patřičný obnos :)

Jo ale toto je snad jen v Penny jinde to mají před samotným obchodem-ve vestibulu.Alespoň u nás to tak mají včetně někdejších "sámošek".

mll

Politiku "všicni kradnú" (tedy takovou tu babišovskou presumpci viny) vyznává daleko víc obchodů. Přitom maji kamery, maji ostrahu, takže neni problém se o tom přesvědčit, pokud takové podezření mají. A na co tam ten pán u pultíku je, kdyby přehléhnul takovou věc (basa přece neni něco, co člověk nenápadně strčí do kapsy...).

asd1
hodnocení

0x

Zkus plnu a když to nevezme ani po otočení na druhej pokus tak zvlášť.

Někde musí sedět i značka výrobce + flašek, flašky musí být komplet 20 ks. (takže flašky Kozla v base od Krušovic to neveme). Záleží jak je automat nastavený. Zaprášený flašky to taky někdy vyhodí zpátky.

mll

Já bych zvolil opačnou strategii. Pokud neni na automatu explicitně nic napsáno, nejdřív bych hodil prázdnou a pak teprve flašky buď zvlášť, když to basu vezme, nebo v base, když ji prázdnou odmítne.

asd1

Takže budeš vyndavat flašky z basy, když to basu vezme tak je po jedný strkat do automatu a když nevezme tak je zase vracet do basy? Nebo nosíš prázdnou basu a flašky extra v tašce? Jedno lepší než druhý ;)

kedul
hodnocení

0x

Automat v lidlu prázdné přepravky nebere, musí tam být aspoň 10 lahví. To by si pak někdo v krámě mohl sebrat prázndé přepravky a pěkně si je tam nalifrovat ...

asd1

Hm, a jak ty prázdný přepravky pronese přes kasu bez zaplacení zálohy, řekne že je jeho a ostraha při vstupu přehlídla jak nese přepravku dovnitř a ta kamera jí taky nezachytila?

To už je chytřejší tak flaška na provázku a tahat tam - zpět *smich*

doly
hodnocení

Dobrý den,
tak jsem to zkusil a dal celou bednu s flaškama do automatu a opravdu to vyšlo a automat to všechno vzal.
Děkuji za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]