Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pečovat o zrak?

Od: andrej® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den. Nemám v rodině genetický problém se zrakem. Že mám brýle na čtení a na počítač mne netrápí. (60 let mám). Pokud si sundám kutící brýle v dílně, mám blízké okolí nedoostřené. Poněkud mne zneklidňuje, že už i na televizi 3,3 metru mám lépe zaostřeno s brýlemi. Navíc, pohled na dálku s "tv" brýlemi mi poskytuje lepší ostrost. Jinak venku brýle nepoužívám-nemusím. Tak jsem se snad trochu vyjádřil a prosím o radu, jak na tohle reagovat. Suma sumárum. Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

4x
Skabá krátkozrakost, no...

kmet
hodnocení

4x

Asi jsou to plusové brýle, tedy vetchozrakost, to patří ke stárnutí. Péče o oči zahrnuje zdravý životní styl, mít ve stravě lutein omega 3, vitamíny, minerály, chodit na kontroly a občas se podívat na amslerovu mřížku, diabetici by měli chodit na screening retinopatie.

hodnocení

1x

Spravna reakcia je komplexne ocne vysetrenie : ocny tlak, zakal, pozadie, perimeter ... nasledne predpis okuliatov na blizko a do dialky, ak su potrebne. S vekom klesa schopnost sosovky zaostrovat, preto su nutne okuliare aj tam, kde ziadna ina choroba nie je.

hodnocení

0x

Jak píše kolega - stařecká vetchozrakost. Čočka tuhne, ztrácí pružnost. Časem se to horší, nic s tím nenaděláte. Pokud Vám to zůstane v režimu "zaostřeno na nekonečno", buďte rád. Většinou to ale přejde do dalekozrakosti - "zaostřeno za nekonečno" a budete potřebovat brýle i na dálku (tedy do auta).

hodnocení

0x

jak na tohle reagovat***těžko radit, když neznáme podrobnosti, které se zjistí jen u lékaře. Z vlastní zkušenosti, jděte k očnímu včas, páč pak může být problém. Mnozí sdělí, že se dá operovat skoro vše, zákaly, krátkozrakost a podobně. Ale já vím, že některé vady nejdou vyléčit, snad trošku zastavit.

Chodím každý měsíc na píchání do oka.

nebrejlovbrejlo

Snad ne Drátem

Koukněte na tuto mřížku, jak jí vidíte?

hodnocení

Jojo, mřížku vidím dobře. Jak vytištěnou. S brýlema na čtení mám zaostřeno cca na 45 cm, s brýlema na PC cca 60 cm. Jinak s těma brýlema na TV je zaostření na větší dálku jako když srovnáte horší nebo lepší kresbu objektivu. Ještě máme takový polotmavý byt, jestli i tohle není špatně.

nov

Co obnáší píchání do oka? děkuji

Andreji, tak to je dobře, páč většina problémů s viděním lze léčit. Některé vady ale již nejdou opravit, jen zpomalit

nov,

uf, to jak kdy, Každý měsíc v 8:15 na klinice. Změření očního tlaku a krevního tlaku, vyzpovídání, co se od minula změnilo. Pak svícení do oka a kontrola vady na obou očí.

Rozkapání a čekání. Pak na operační sál, kde za 5 vteřin je aplikován lék. Ale ta příprava. poté se čeká 15-20 minut, opět se změří oční tlak, pokuk je OK, tak opět na sál a píchání číslo dvě. Odjíždím asi v 11:30 domů, obd a spát, alespoň do 17 hodin. Pak to je již OK. Někdy ostatní vidí zarvácené oko, někdy vidím černé tečky.

Ale každý třetí měsíc je to složitější, odběr krve nezkušenými setřičkami. Někdy až na devátý pokus, když se vysřídají 2-3 sestry. Taky mi dají kanylu do žíly, na vpichnutí kontrastní látky. Při tom mi svísí silně do oka, dělají asi 30 fotek ze všech stran oka. Pak na pokyn sestra vpraví látku, ihned dalších 20-30 fotek. pak se čeká tři minuty a opět focení, za silného svícení do oka, Opěr se čeká 5 minun a dalších 30 fotek. Po 10 minutách opět dalších 30 fotek. Poté na sál, jako jindy.

Nejhorší je, že chtějí, abych hodně otevřel oko, ale mozek říká, zavři ho, páč Ti do něj svítí. Tak se s doktorkou přetahujeme o oční víčko.

Ale není to tak strašné, odjedu ve 12:30.

Stačí takto?

nebrejlovbrejlo
hodnocení

0x

Holt stáří... Zkus si najít oční cviky. Pokud to není nějaké degenerativní fotky a videa onemocnění, tak to je správně procvičování toho svalu očního může pomoci

Cvicit sval mu nepomoze, klesa pruznost sosovky.

hodnocení

0x

Já na doporučení ocni lékařky užívám trvale Lutein

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]