Ahoj, vcera jsem asi 8h pri praci sedel jakoby na lytku leve nohy a dnes to lytko mam malo citlive a nejak nemohu pritahovat spicku nohy nahoru, jak kdybych to chodidlo mel ochrnute. Proste jak kdyz si presedite nohu, akorat kdyz si presedim nohu, tak je to do 5min ok… tohle uz trva od vcerejsiho vecera… Takze mam spicku nohy jakoby spadlou dolu a nejde mi ji zvedat svalama nohy… Co s tim? Prejde to?
Chodit muzu, ale chodim jak cap… Bolest zadna, otok zadny, barva stejna. Jen omezena hybnost hodne a do toho takove lechtani, jak kdyz si clovek presedi nohu a zacne to prichazet k sobe
Při přisednutí, nebo přilehnutí dochází ke zhoršení průtoku krve. V ruce/noze se pak objeví brnění a nepříjemný pocit, který donutí změnit polohu a končetina se začne zase prokrvovat správně. Pokud se ale prokrvuje blbě 8 hodin a je přisedlá/přilehlá nějak nešikovně, může dojít k poškození některých tkání z důvodu nedostatečného okysličení a výživy buněk. Může to být problém, asi bych zašel k doktoru. Funkčnost by se měla vrátit po uvolnění do 5 minut, nejdéle (také jsem si jednou přilehl hodně blbě a na dlouho ruku) mi to trvalo snad hodinu, než mi přišla plně k sobě, byla taková studenější a celá mi neskutečně brněla. Ale jestli to máte od včerejšího večera, to je už hodně dlouho... Doktor a čím dřív, tím spíše vám pomůže.
Já bych to nepodcenil a určitě mazal k doktorovi. Ano, kdysi bych to taky bral s úsměvem, co je přece na ,,přesezené noze´´ Ale už před cca 15 lety jsem zažil situaci, kdy jeden kolega, truhlář, po oslavě a tudíž pod vlivem si přeležel ve spánku pravou ruku. Taky - ze začátku sranda, ale když jsme zjistili, že pravačku má nehybnou, mazal k doktorovi. Ovšem nepomohlo vůbec nic, vrcholným progresem nakonec bylo to, že tou rukou po několika letech dokázal přeřadit rychlost v autě, nic víc. K řemeslu se nevrátil, skončil na ID.
Jo stlačený nerv je svina, přeruší se spojení a už se nemusí obnovit ani částečně.. známej měl pár hodin stlacenou michu a je rád za po dvou letech rehabka hýbe aspoň rukama a to jen jak pahylem ... Zobni Milgamma, tím nic nezkazis a může pomoct. + lékař a rehabko..
Mel jsem kdysi neco podobneho na obou nohach soucasne po dlouhe ceste autem + klima, takze zrejme nerv? Byl jsem i na vysetreni, kdy mi pichali do lytka nejakou sondu a kontrolovali na obrazovce nejake impulsy, na nic se v podstate neprislo, postupne se to zlepsovalo a cca za mesic to uplne odeznelo? Je to uz asi 10 let, moc si to nepamatuji. Tehdy jsem spicky nemohl pritahnout vubec, takze pri chuzi hlavne do schodu zvedat nohy hodne vysoko a vypadalo to teda dost divne ))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.