Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spořící účet KB negeneroval žádný zisk. WTF?

Od: nokb odpovědí: 5 změna:

Stala se "mi" taková situace. Moje mamka (postarší senior) si asi před dvěma roky zřídila účet u KB (někdy v létě). Nevěděl jsem však že zřídila spořící účet nějaký "profi" (ona tomu vůbec nerozuměla a té ženské jen slepě důvěřovala) a přišel jsem na to náhodou o několik měsíců později. To jsem se naštval že to tajila, protože bych ji dal doporučit jinou banku, kde nemusí nic platit jako poplatky. Tak jsem to neřešil a za rok volá ženská z KB (to byl asi leden) že chce převést účet na digitál. Máma tomu vůbec nerozumí neví vo co gou a navíc neměla ani el. bankovnictví, takže jsem vůbec netušil kolik peněz tam je kolik platí a za co. Když jsem tam přišel, vše jsem z tý ženský musel tahat jak z chlupatý deky, pořádně jsem nevěděl co vlastně podepisujeme protože jsme neměli čas si přečíst ty papíry snad 11 listů. Takže jsem se dozvěděl kolik měla na tom spořícím účtu ale měla taky pojištění, které vlastně vůbec nepotřebovala a uzavřela ho jen proto, že ji postrašila ta ženská z KB. Ale ona měla sice kartu ale ani ji nepoužívá, protože neumí zacházet s plat. kartou a s bankomatem atd. Ale za pojištění se platí. Takže ona tam měla docela slušnou částku na spořícím účtu, což jsem se dozvěděl jen díky tomu, že jsem řekl, že ten spoř. účet chceme zrušit a ona se ptala co s těma penězma. A já kolik tam je... A tak jsem kulil oči žádných 50.000 jak mi máma říkala. Ale co mě šokovalo že za celý rok 2022 ani za rok 2023 se nepřičetl žádný úrok. A protože jsme neměli to el. bankovnictví nebylo to jak zkontrolovat. Tak se to převedlo, aktivoval jsem to el. bankovnictví a až se vše dokončilo snažil jsem se dohledat kde jsou ty úroky ale nenašel jsem to. Takže jsem viděl, že se nepřičetla ani koruna, ale za to si strhli peníze za nějaké pojištění apod. Takže byla ve výsledku chudčí aniž by ten účet používala jeden nebo druhý. Takže se ptám jak je to možný že ji nic nepřišlo? A psal jsem technický dotaz ale zase to chtěli nějak ověřovat mou totožnost a to už podruhé se mi nechtělo, tak jsem se na to vysr... Prostě podle mě ji normálně obrali. Přece oznámení by mohli řešit kdyby chtěli, na to nepotřebovali moji totožnost znát (plus to hlasové potvrzení z telefonu moji mámy).

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Naprostá klasika. V bance se objevila stará nezkušená bába a tu patřičně oškubali. Nepotřebné produkty, pojištění pro případ srážky venuše s marsem apod :) Předpokládám, že to není spořák, ale nějaká forma investic a proto nic nemáte. Pravda - v době kdy konkurence mívala spořáky s jednotkama procent úroku vím, že mi kb s hrdostí nabízela na jejich spořáku nějaký úsměvný úrok typu 0,2%. Já dokončil u kb hypotéku a jak přišlo potvrzení, hned druhý den jsme účet zrušili. A to byl "zdarma". Nečekejte na nic a odejděte ihned do jiné banky. Tady jste jen oslíčku otřes se.
nokb
hodnocení

Ano hned po převodu do FIO banky a překontrolování jsem poslal mamku, aby to zrušila. Myslím že to fakt byl nějaký lepší spořící účet.

Lepší spořící účet... Tak pro societe generale rozhodně :)

hodnocení

4x

Pozdě bycha honit. Každou smlouvu je potřeba nejdřív přečíst. Přečtěte si ji alespoň dodatečně. Podívejte se, jak byl sjednaný způsob doručování výpisů. Kromě toho banka vytváří přehled poplatků za minulý rok. Z toho pak zjistíte pohyby.

tm
hodnocení

0x
Mám KB kvůli hypotéce. Až doplatím hypotéku, pryč. Bankovní poradce úplně k ničemu, na infolince jeden řekne to, druhý že to neplatí. Také jsem podepisoval kb klíč. Je mi přes 40 a stejně mi to nikdo v bance nevysvětlil, jen tě je to nutné. Na závěr samozřejmě z ní vylezlo, že je ti zpoplatnene, tak jsem si vzal tu nejhorší verzi zdarma. 39 Kč za to, ze se v bankomatu podívám na stav na účtu? Sory jako...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]