Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to placená linka nebo ne?

Od: kellne odpovědí: 12 změna:

youtu.be/...
Je tahle linka z videa zdarma nebo né.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ooo
hodnocení

2x

Linky 2,3,4,5 Jsou klasické pevné linky, geografické čísla. Volání stojí jako na každou pevnou linku, 6 a 7 Jsou mobilní čísla

910 Jsou negeografická voIP čísla...

Volání na všechna výše uvedená prefixy je v běžných volacích balíčkách za běžné ceny, tedy zdarma

Takže si tam můžeš volat takzvaně zadarmo, neboli ze svého neomezeného balíčku minut :))

doplněno 07.06.24 15:06:

Přikládám ještě původní rozdělení telefonních obvodů podle regionů:

Je to placená linka nebo ne?

hodnocení

2x

Tohle vypadá na běžnou pražskou pevnou linku za běžný poplatek, nikoliv zdarma. Linky zdarma začínají trojčíslím 800 xxx xxx.

Pozor ale na linky, začínající 9xx xxx xxx! 4 a 5 číslice znázorňuje cenu hovoru za každou započatou minutu, takže například za 10 minutový hovor na číslo 9xx 95x xxx, zaplatíte 950 Kč!

doplněno 07.06.24 19:33:

Pro ooo.

Takže když šířím paniku, koukněte třeba sem. Vytáhl jsem z toho článku malou přehlednou tabulku.

Je to placená linka nebo ne? #2
ooo

Šíříš paniku, ten placeny prefix tačíná 90 Alze ho zablokovat u každého operátora.

Pak jsou ještě některé placené směry začínající číslem 1xx xxx

ooo

Jo 976 jsem zapomnel - ani tady jeste není cs.wikipedia.org/...

muzes doplnit

takže 976 a 90 bacha, ostatní jdou safe

kellne
hodnocení

Já mám tarif neomezené volání. Ale bojím se abych pak neplatil větší fakturu
Opravdu tam můžu volat zdarma?
ooo

Můžeš tam volat do aleluja :)) Já myslím že tam budeš tak akorát poslouchat nějaký automat ne?

Asi jsem psal obsáhlé pojednání o telefonních číslech výše zbytečně, když si to neumíš přečíst a druhý na to píše pozor na linky začínající 9, což je nebetyčná blbost, extra placeny je jen 90x xxx xxx, Přičemž tuto službu tzv. Audiotex lze zablokovat ze zákona

91 Jsou pevné linky negeografické, pak je spousta rozsahu zač. 9 - třeba spořitelna, pošta, policie, Cena volání na něj jako na klasickou pevnou linku!

Tahle neznalost způsobuje, že lidé se dokonce bojí brát příchozí hovory z těchto čísel !

km
hodnocení

0x

Čekám, kdy tu někdo odpoví srozumitelně například:

Ano, je to placená linka, platí volající.

Nebo:

Ano, je to placená linka, platí volaný.

Nebo:

Ano, je to bežná pevná linka.

Ale tady se radši píšou nesrozumitelné romány...

Na to se ale tazatel neptal.

ooo

Dneska z toho vzdělávacího systému vylejzají samý negramo ti to snad není možný... pozornost to udrží max 3 sekundy, přečte maximálně jednu větu. Pokud tohle nepíše ten tazatel, tak to už je druhý, který neumí číst a myslet k tomu

Přečti si to znova a označ kterému slovu nerozumíš.

Mimo linky začínající 80 a 82 Přece vždycky platí volající!

Tazatel má balíček 10000 volných minut (Lidově se tomu říká volání zdarma:)), Takže ano, na Číslice začínající dvojkou trojkou čtyřkou petkou sestkou sedmckou může volat z tohoto balíčku! Je to pro tebe srozumitelné?

Jestli ne tak už vážně nevím. Každá speciální zpoplatněna linka musí být v reklamě řádně označena! Takže tohle je pro tazatele bezplatná linka, protože začíná dvojkou, už se to lidi naučte

kellne

stačilo napsat toto: Je to zdarma :)

a ne okolo další zbytečnosti, které akorát matou lidi.

Jinak mám vše neomezené, nemám žádných 10 000 minut.

ukraj
hodnocení

0x

Jestli to nebude podobná kravina jako speciální hokejová fanouškovská edice plechovkovýho piva (už nevím značku), kde na plechovce byl QR kód na youtube video o délce 30 sekund instrukce jak hulákat fandění

A co čekáš? Že tam sedí Bolek, aby s tebou pokecal?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]