Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vzácná nebo ne?

Od: tomt odpovědí: 7 změna:
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Má svoji hodnotu, 50,- Kč za ni dostanete.

mll
hodnocení

1x

Ročník 2009 patřil k těm silnějším. Před ním ještě 2008. Tehdy zřejmě došly zásoby padesátek z roku 1993 a čnb předtím přestala vyrábět papírové.

Jo kdyby tam byl ročník 1994 (těch bylo celkem dost, přesto jsou vzácné) nebo nějaký další 1995-2007 (těch bylo opravdu velmi málo a kromě sad mincí se nevyskytovaly), mohlo by to mít i větší hodnotu než 50 korun.

Takže pokud tam neni nějaká anomálie (numismatici jsou horší jak filatelisté), má tato mince hodnotu přesně 50 korun českých.

Jo kdyby to byly dvě strany jedné mince (to zjevně nejsou) to by byl úplně jiný level, to by mohlo mít klidně šestimístnou hodnotu. Viděl jsem takové mince (dvoueuro a nevim co ještě) nabízet za milion, vůbec mi není jasné, jak takový šunt může vzniknout a uniknout kontrole v mincovně. Tehdy to prodávali s odkazem na tento časopis minterrornews.com/... ale to je už celkem dávno.

hodnocení

0x

Pokud by to byly 2 strany jedné mince, tak by to byla docela rarita. Jenže nejsou. Zkuste jí vyfotit také z druhé strany.

Takhle na ní mimo těch rezavých fleků nic mimořádného není.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, ano, vzácná/zvláštní je, protože je to buď zmetek/rarita nebo padělek. Zdravím!

Podle čeho tak soudíte? Mám tu před sebou 9 mincí a žádná se od té na obrázku ničím neliší. Tedy ty moje nejsou rezavé, ale vzhledem k tomu, že mají ocelové "jádro", nemusí ani ta rez být příznak padělku.

ben®
magdon - vycházel jsem z toho, že jde o dvě různé strany jedné mince. Vůbec jsem nepředpokládal, že by byl někdo takový de*il, aby zde vložil dva obrázky stejné strany jedné mince. Ovšem, asi se to stalo.

ben - To mě taky nejdřív napadlo, ale kdyby to byly různé strany jedné mince, nebyly by určitě ty rezavé fleky na přesně stejných místech. Jediné, v čem se ty obrázky liší je kvalita fotografie a poloha mince.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]