Nejste přihlášen/a.
Je mi 29 let a budu poprvé nastupovat do práce na plný úvazek. Kvůli úzkostem a sociální fobii jsem se dříve nedokázala přinutit hledat práci a nějakou dobu mě živil přítel, po rozchodu jsem žila z úspor z dědictví, teď už mi peníze došly. Bylo to pro mě hodně náročné, ale našla jsem si manuální práci ve fabrice. Problém je, že před nástupem musím jít na povinnou vstupní prohlídku k závodnímu lékaři. Nebyla jsem u doktora víc než 10 let, vyhýbám se tomu. Nejdřív jsem myslela, že jde spíše o formální kontrolu, takže to nějak zvládnu, ale bylo mi řečeno, že zde zaměstnavatel vyžaduje důkladnou prohlídku a musím si přinést ranní moč. Víc nevím, ale co jsem četla na internetu, tak mě hodně vyděsilo. Prý se při těch důkladnějších prohlídkách také odebírá krev, dělá EKG, zrak, sluch, vážení, měření, kontrola nohou a zad, různé prohmatávání. Chci se zeptat, mohu zůstat při vyšetření oblečená a obutá, jen v případě potřeby vyhrnout třičko? Svlékání a zouvání by pro mě bylo hrozně ponižující a nepříjemné. Můžu případně nějakou část vyšetření odmítnout?
Sice to pro mě nebude nic příjemného, ale v rychlosti se převléct do pracovního zvládnu. Oproti prohlídce je v tom velký rozdíl.
Lékaři jsou na lidská těla zvyklí, vidí jich stovky. Co je na tom zvláštního se zout a svléknout. Byla jsem včera u ortopéda s nohou, opravdu si myslíte, že mi vyšetřoval nárt přes holínku?
Navíc Vás bude asi při vstupní prohlídce vyšetřovat povšechně. Výšku a váhu, sluch, zrak, možná poslech dýchání. Na to stačí vyhrnout si blůzku. K tomu vyšetření moče, možná odběr krve.
Nesmíte si všechno tolik brát, jsou i horší okamžiky. V létě mě čeká kolonoskopie. Zřejmě víte, co to je, nic příjemného. Proti tomu je zouvání zahradní slavnost. A mám se proto kácet? Lepší chvíli vydržet a vyloučit zhoubnou němoc, než to zanedbat.
Chovejte se jako normální rozumná žena, je to prostě pro Vás potřeba, tak to zvládnete. Opravdu si myslíte, že doktor neviděl ženskou nožku? A pak pěkně do pracovního procesu. Jaga.
Netrape se tím, co ještě nenastalo. Proč byste se měla svlékat? Vždyť se jedná jen o vstupní prohlídku pro zaměstnavatele. Hlavně klid. Zvládnete to. Vždy můžeme jakékoliv vyšetření odmítnout. Je to přece Vaše tělo.
Zdravím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.