Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu si najít práci/brigádu

Od: dominikk odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Chci se zeptat těch, co mají odbornější přehled.
Už 2 měsíce si hledám v Praze práci respektive brigádu z důvodu přivýděleku, který potřebuji, jelikož, abych nějak vyžil, jelikož půjdu, dále studovat na vysokou školu. Reagoval jsem aspoň na 10 společností na administrativní, nebo technické pozice podotýkám, že mě nepozval ani na pohovor, a to mám maturitu, z průmyslové školy. Důvody proč mě neberou byly odpovědi typu, že nemám praxi, že potřebují stážisty, anebo, že chtějí absolventy s vysokou školou.
Přemýšlím zda mám, ještě slevit z nároků a jít do úplně nižších pozic, jelikož už bych potřeboval někde začít.
Čím to prosím vás je? Ukrajincema? Větší nezaměstnaností?
Mohl by mi někdo poradit, co mám dělat, jak ty zaměstnavatele přimět nebo něco?
Kdybych si to mohl dovolit, tak se na to už vykašlu, ale nemůžu, jelikož jsou peníze potřeba a z finančního polštářku bych už si peníze nerad bral. A to bydlím už sám ve vlastním bytě, kde mám náklady na bydlení 7000,-.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Udělat múžeš skorat to že to budeš dál zkoušet a nenechaš se odradit
Slevit ze svejch nárokú budeš muset neb si mlady bez zkušeností a to je pro mnohé zaměstnavatele problém nechtěj si prostě přidělávat starosti a radsi si vyberou někoho kdo se vyzná než se z někým trápit od začatku
To samí sou peníze na rovinu nečekej žádný finanční zázraky

lmgify
hodnocení

5x

Chápu, že těch 10 inzerátů asi bylo typu, že se na ně perfektně hodíš a splňuješ všechny podmínky. Takhle ale bohužel hledání práce nefunguje. Musíš bombardovat svým životopisem - upraveným pro každou konkrétní nabídku - každý inzerát, který bys chtěl nebo mohl dělat.

Jako čerstvý absolvent musíš mířit níže, budovat si pracovní historii, kterou začneš přidávat do svého životopisu a postupně mířit na vyšší a vyšší pozice odpovídající tvému vzdělání a prokazatelně vyřešeným projektů v tvém oboru. Zaměstnavatele nezajímá papír ze školy, kterou stejně nezná. Zajímá ho, co jsi už pracovně dokázal a vyřešil. Ten papír ze školy je pro tebe - měl by ti pomoci ty oborové problémy, na které narazíš, vyřešit. Narozdíl třeba od někoho, kdo má také papír, ale na například výrobu dortů.

Takhle to typicky funguje, pokud se za tebe někdo u někoho nezaručí, že ty znalosti vážně máš a není to vyhození peněz tě na tu pozici přijmout.

Pošli alespoň tak 5 odpovědí na inzeráty denně. Každý den. Měj předpřipravené mírně odlišné životopisy a motivační dopisy podle typu práce, kam se hlásíš. Ptej se známých na volná místa. Rozhlaš mezi známými, že něco hledáš. Až budou o něčem vědět, ozvou se ti.

asd1
hodnocení

3x

2 měsíce a oslovil 10 míst? To je práce na den.

Středoškolák bez praxe toho na technický pozici moc nenabídne, tam se dostaneš prakticky jen když se znáš s někým kdo tam dělá. Takže ano slevit a brát cokoliv kde tě vezmou. A pokud chceš za léto vydělat love na rok VŠ, tak spíš v zahraničí.

kdosi
hodnocení

1x

V Praze je hned několik humanitně zaměřených vysokých škol a žít by tu chtěl každý.

Takže o vysokoškoláky, co nutně potřebujou (při)výdělek tu nouze není.

A nevěřím, že by ti všechna místa zabrali nevzdělaní ukrajinci s vysokýma školama a praxí, co nechtějí pracovat, jen brát dávky - to mi nějak nezní uvěřitelně, i když podobné stížnosti slýchám co chvíli. Protože za problémy může vždycky někdo jiný a to místo by dotyčný určitě dostal, kdyby se dávno nenašel někdo lepší, kdo mu ho vyfouknul :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]