Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rázová vlna a artroza

Od: rosta odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Jaký je učinek rázové vlny na artrozu kolene? Rázová vlna není hrazena pojištovnou. Mám artrozu kolene většího stupně na výměnu kolene. Lze léčbu rázovou vlnou místo výměny kolene? Kolik aplikací v mém připadě je třeba? Jaké jsou ceny aplikací atd.Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Několikrát jsem tady psala a napíšu ještě jednou: Představte si rozebranou syrovou kuřecí čtvrtku. Všechny části kloubu jsou potaženy hladkou chrupavkou tak, aby po sobě hladce klouzaly. Když se hladká chrupavka opotřebuje, odrbe, zanikne, pak po sobě protičásti kloubu nemohou klouzat, ale dřou o sebe. A z toho ta bolest. Chrupavku nelze nahradit nebo obnovit vůbec ničím. Pacient chvíli platí za nezmysly, za které zdravotníci inkasují nemalé částky, ale nakonec skončí na sále ortopedů. *alene* Jestli pro sebe něco chcete udělat, pak si požádejte o nový klouib a postavte se do dlouhé fronty. Mezi tím začněte posilovat břišní, stehenní svalstvo a také velké svaly zadku, aby celé tělo pomohlo noze v pohybu a nenechávalo všechnu práci na bolavém kloubu a pak na rehabilitaci po operaci. Vlastní zkušenost.

hodnocení

2x

Pokud je chrupavka z kloubů odrcená, nepomůže Vám, kromě TEP, nic. Stejně, jako nikdy nedoroste nový zub za ten vytržený, nedoroste nikdy ani chrupavka.

Objednejte se už nyní na TEP. Čeká se totiž v současné době 2 roky a to je dlouhá doba, k lepšímu se to nevrací, spíš se situace zhoršuje a přibývají bolesti. Proto čím dřív se objednáte, tím dřív se zbavíte svých problémů. Narychlo Vás nikde nevezmou.

V roce 2015 jsem čekala 1,5 roku, dneska je to delší. Na vyzkoušení čehokoliv dalšího /obstřiky, injekce, prášky.../ budete tedy mít dlouhou dobu. Ale opravdu Vám uleví jenom TEP. Jsem toho příkladem. Jaga.

hodnocení

1x

Rázová vlna Vám možná na čas pomůže od bolesti. Artrózu určitě nevyléčí, protože to (zatím) nijak nejde. Není divu, že to pojišťovny neplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]