Nejste přihlášen/a.
Ano je to pravda. Po smrti ženy musíte jít jako první vyřizovat novou občanku, starou máte neplatnou. Nemáte tam napsáno vdovec nebo vdova. Stát to okamžitě ví a tím vznikají úplně zbytečně lidem neskutečné problémy.
Na OP si každý může nechat zapsat svůj rodinný stav. Dělali mi novou občanku před 14 dny a ptali se, zda chci. Dala jsem si to tam zapsat, i když podle Vás vidím, že by asi bylo jednodušší manžela neuvádět.
Pokud je na OP uvedeno, že paní je vdaná, OP je tím pádem neplatná. Dát si udělat novou. Netrvá to dlouho, za 10 dní jsem ji měla. A je to zdarma.
Tchyně ovdověla v roce 2006. Tehdy se ještě rod. stav uváděl. Babička si musela dát udělat nový OP. Špatně chodila, dalo nám práci, než jsme ji dotáhli k fotografovi /tehdy ještě musela být fotka/, potom na úřad. Paní to sepsala, trvali jsme na tom, že vzadu musí být napsáno VDOVA.
Pak jsme čekali na vyzvání, babču znovu táhli do města. OP dostala, já si vše zkontrolovala. A co myslíte? NA OP BYLO OPĚT UVEDENO VDANÁ! I když se obvykle chovám slušně, začala jsem ječet a nadávat. Protože táhnout do města starého člověka s plenami nebylo snadné. A ty husy tu jedinou věc, kterou měly změnit, nechaly být.
Ať si paní nechá udělat nový průkaz. A pořádně si ho pak zkontroluje. Jsou tam někdy pěkné jezinky. Kruciš! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.