Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často si mýt vlasy, při častém pocení

Od: vlasyy odpovědí: 3 změna:

Ahoj, mám dotaz na kadeřnice/kadeřníky, jak často si mýt hlavu? Cvičím 5x týdně, hlavu mám zpocenou, že mám mokré vlasy, jako bych si je umyl . Vlasy si myju 3x týdně, máte zkušenosti co je pro vlasy zdravější? Jestli je mýt aspoň 5x ( vždy v tréninkové dny ) a nebo mám zůstat u 3x týdně? Stále nemohu přijít na to co je pro vlasy lepší, zda-li je mýt měněkrát ale mít na hlavě nahromadělý pot a nebo si vlasy mýt a tím jí vysušovat?

Cvičím PO-PÁ

V pondělí si myju vlasy večer po tréninku poté až ve středu zase po tréninku .. Takže mám 2dny nemytou zpocenou hlavu.

Třetí mytí mám v pátek.

Předtím jsem si myl vlasy každý den ale často se mastily a svěděly mně.

Teď mám ale pocit, že se mi na hlavě dělají "boláky" ( červené pupínky ) a vlasy více vypadávají? Je toto možné?

Vlasy masíruji při mytí, nefénuji si je, nepoužívám horkou vodu, nedřu si hlavu ručníkem, jsem na toto šetrný.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mýt si je dle potřeby, ve vašem případě klidně 5x denně.
Ale kvalitním šamponem.
doplněno 03.06.24 21:41: Samozřejmě jsem myslel týdně :-D

tt
hodnocení

2x

Tak vlasy si myju vzdy po poceni.

Kdyz jsem chodil pravidelne cvicit, tak jsem pouzival sampon jen obden a pouze jedno naneseni samponem. Nekdy jsem se umyl po cviceni jen vodou bez mydla a samponu.

Pak jsem zacal pouzivat nejlevnejsi sampony co moc neodmastuji vlasy a vyhovuje mi to.

liska5
hodnocení

0x

Dobrý je konopný šampon na ty pupínky, je sice drahý, tak bych ho střídala s mytím pouze vodou. Znám pouze Capillus, ale dneska už bude hodně druhů. Tehdy jsem ho kupovala v lékárně.

Je to pokožka a vlasy její deriváty, takže problém bude souviset i se stravou a stresem! Pocení a padání vlasů bývá horší při nedostatku Mg! U padání a zánětů pokožky hlavy zase hraje roli nedostatek Zn a Fe! Pokud se vlasy mastí, potřebujete přidat vit. B2. Kupte si knížečku Jiří Janča: Co nám chybí. Tam je výpis všech vitamínů a minerálů na různé zdravot. problémy. Každopádně lepší jsou přírodní látky, než v tabletách. Železo určitě, tam ty tablety způsobují trávicí potíže, proto se užívá řepná melasa ze zdr. výživy, jako nejbohatší zdroj Fe. Lžičku denně. A zase při vstřebávání Fe musíte mít dostatek C vitamínu a Cu. Takže pestrá strava, nepřehánět to s mlékem, tvarohem ap.. Mléčná strava zbavuje tělo železa. Pak zeleninu, ořechy, klíčky, ryby, cereálie, luštěniny...Přesličkový čaj kvůli Si / křemíku/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]