Nejste přihlášen/a.
Prosím, ak by mi niekto vedel vysvetliť, či budem musieť podávať daňové priznanie v 2025. Som študentka, momentálne pracujem v ČR na DPČ, mesačne zarobím asi 6500 korún, žiaden rúžový papier som nepodpisovala, nepresahujem 20 h týždenne. Je mi tak z hrubej mzdy automaticky strhavana 15% daň a ja budúci rok nemusím podavať daňové priznanie? Alebo túto povinnosť mám a ja budem platiť 15 %?
Povinnost podávat přiznání mít nebudeš. Protože ale stržené zálohy nejspíš budou vyšší než daňová povinnost, bude výhodné přiznání podat.
Jestli jsi na placené škole, tak bys měla žádat o vrácení školného. Placení daní je životní situace, s kterou se setká úplně každý bez výjimky. Škola, která toto studenty nenaučí, si nezaslouží honorář.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.