Dobrý den, nedávno jsem zjistil že mi propadl cestovní pas a mám v plánu odletět do Londýna, bohužel jsem zjistil pozdě že už nestačí mít občanský průkaz (jelikož Británie už není v EU). Potřebuju si ho vyřídit ale zajímá mě jak je to s uděláním cestovního pasu ve lhůtě 30 dnů, to musím čekat 30 dnů a pak mi ho dají nebo to funguje stejně jak s občanským průkazem cca 2-3 týdny? (vím že existuje i expresní vyřízení do 5 dnů, ale to už je cena 3000 místo 600). Děkuji za odpovědi .
V tomhle případě (a i v jiných, kdy člověk nemá kontrolu) se musí počítat s nejhorší možnou situací, pokud by to bylo nevyhovující, je nutné zvolit rychlejší zhotovení i když dražší.
Úřady mají někdy na webu online systémy, kde je vidět datum, že doklady zadané dne X jsou již hotový, z toho lze usuzovat na délku fronty... Každopádně, žádná záruka to není.
A pokud se nepletu, tak ten rychlejší pas, měl nějakou kratší dobu platnosti, vedle toho, že byl násobně dražší... Inu, jak se říká, za blbost se platí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.