Může nájemník odstoupit od nájemní smlouvy do 14 dnů bez udání důvodu, když si to rozmyslel, ale já Nejsem podnikatel, nemám živnostenský list, dům mě byl vrácen v restituci. doplněno 01.06.24 10:21: Nájemní smlouva je podepsaná již 10 dnů. doplněno 01.06.24 10:23: Ano o 14 denní lhůtě ve smlouvě nic není. Nájemníky přivedla realitní kancelář, které zaplatili, a poté podepsali v domě po prohlídce bytu nájemní smlouvu.
Otázka je, jak to chceš vymáhat a jestli není lepší investovat energii do hledání náhradního nájemníka. Který mimochodem může taky nechat spoustu dluhů a budeš ho - pokud v tom umí chodit - bez gangsterských metod rok vyštípávat z bytu. Myslím, že to "nejlepší" tě teprv čeká.
Nie, podpisana zmluva je platna a co sa tyka jej skoncenia, vypovednych lehot, platieb a pod, plati vsetko v zmluve, ak to neodporuje zakonu. Pochybujem, ze tam mate nieco o 14 dnovej lehote.
Ak zaplatili realitke, tak aspon cast penazi mate sancu ziskat, vseobecne je ale jednoduchsie nechat tu zmluvu korektne pravne skoncit a pre poucenie spekulantov ako sucast dohody ziadat 1 mesacnu platbu, cokolvek ine ich vyjde drahsie. Kolko mesiacov vopred zaplatili tej realitke?
ooo
Slušná realitka by ti měla dát polovinu toho rezervačního poplatku v takovémto případě, alespoň u MaM mi to slibovali.
Evidentně může, Ale nemá na to žádné zákonné právo, takže nikdy nepodepisuj nájemní smlouvu s nájemníkem, aniž vyinkasuješ kauci. Protože soudit se o pár 1000 nebo nižší desítky 1000 nemá moc smysl, když ani nevíš, jestli ten nájemce má vůbec nějaký majetek nebo příjem
Pokud si totiž nic neinkasoval, nevím, jak z něho něco budeš vymáhat. Minimálně ten ušly čas a dobu.
Takže vždycky při podpisu něco inkasuj. Realitka je vysmátá, ta už má svoje doma A ty budeš další dobu přicházet o nájem, než najdeš nového.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.