Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poprvé na Úřadě práce

Od: pepik odpovědí: 3 změna:
Dostal jsem po 35 letech výpověď ze sklárské firmy pro nadbytečnost. Zaregistroval jsem se na ÚP kde by mne mohli pomoc hledat vhodné zaměstnání. Dnes jsem tam byl u zprostředkovatelky a ptala se mne jeatli bych chtěl doporučenku nebo pouze informaci s tel.číslem a e-mailem.Volil jsem druhou variantu.Jaký je rozdíl mezi těmi dvěmi vytišťěnými tiskopisy když obojí se musí projednat co nejdříve?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

2x

Pokud Vás na doporučenku přijmou nesmíte odmítnout = sankční vyřazení z evidence ÚP (a i v případě nepřijetí jí musíte mít potvrzenou).
Kdežto informace o volném místě je jen takové "aby se vlk nažral...", (je jen na sprostředkovatelce jak si nechá prokázat Vaše jednaní se zaměstavatelem. A i vpřípadě, že má o Vás zeměstavatel zájem můžete říct ne.)

tj
hodnocení

1x

Tak hlavně, ÚP vám s ničím nepomůže. Práci si budete muset hledat sám. Pokud je budete obtěžovat a chtít po nich pomoci s hledáním práce, vyberou vám něco, co jim cvrnkne zrovna do nosu a vy tam BUDETE MUSET nastoupit. Jste zaregistrovaný, platí vám sociální a zdravotní + podporu (dočasná). Hledejte si práci sám, je to lepší.

hodnocení

0x

Doručenku musíte nechat potvrdit u potenciálního zaměstnavatele psaného na doručence. Info s TČ či e-mailem= nemusíte se zvednou z gauče . a taky tyto kontakty nemusíte ani zkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]