Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejvýhodnější půjčka na milion korun?

Od: michalz odpovědí: 11 změna:

Dobrý den jaké mám možnosti pokud bych sháněl nejlevnější a nejvýhodnější půjčku na bydlení? Mimo klasické hypotéky, která společnost poskytuje nejvýhodnější urok?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Řešíte to úplně obráceně než se to řeší. Banka tam kromě zástavy má i zákaz zcizení, takže nemovitost bez jejího souhlasu nekoupíte. A naopak, až ho koupíte, banka si vezme peníze z těch za prodej, zástavu sejme a nemovitost bude už jen s Vaší zástavou. Musíte do toho jednání zapojit čtyři subjekty - sebe, majitele, jeho banku a svojí banku. Pokud budete mít stejnou banku jako on, tak to bude ještě jednodušší.

Je to normální postup, běžně se to děje, nemovitosti s hypotékou se běžně prodávají, jen ty smlouvy pak bývají složitější.

hodnocení

2x
Mimo hypotéky nic moc rozumného nevymyslíš. Určitě bych se vyhl nebankovním společnostem.

hodnocení

1x

Podla neskor poskytnutych detailov si koledujte o problem, najprv sa musi vyriesit to zastavne bremeno, inak to nekupujte a uz vobec nie na nejaky komercny uver.

gg*
hodnocení

0x
Na bydlení hypotéku případně úvěr od stavební spořitelny.
Záleží co přesně z těch peněz chcete financovat.
michalz
Bylo by to na pořízení nemovitosti a rekonstrukci, hypotéka není možná jelikož je tam zástavní břemeno od PŮVODNÍHO vlastníka který nesplatil svůj dluh ale to je vše. Banka by mi nedala hypotéku ( zatím jsem nežádal ) kvůli tomu břemenu a ne kvůli mé bonitě nebo registrům dlužníků atd.
gg*

Tak když tu nemovitost koupíte, tak to břemeno tam nebude. Nebo tomu nějak nerozumím. Tohle by měla banka poskytující hypotéku zvládnout. Musí to být samořejmě nemovitost,kterou obecně lze financovat hypotékou.

Jinak banky poskytují i úvěry na rekonstrukce, kde jsou trochu lepší úroky než na klasickém spotřebitelském úvěru.

Začal bych zeptáním se ve své bance, jaké poskytují možnosti. Vaše banka vás zná, takže to bude do začátku nejschůdnější cesta k informacím.

Já bych nic s zástavním břemenem nekupoval. Protože to taky můžeš skončit bez baráku i peněz, které budeš stále splácet...
gg*
Teď když to tady čtu ještě jednou, tak záleží jestli to "nesplatil dluh" znamená, že to má na hypotéku kterou ještě nedoplatil, ale stále platí. Nebo přestal platit a má tam dluh po splatnosti.

hodnocení

0x

Nakladovo je najnizsie klasicka hypoteka, ak vam ju banka nechce dat, vie dobre preco a iny uver by bol pre vas (aj pre dlznika) vysoke riziko.

hodnocení

0x

Nejlevnější půjčka je od rodinného příslušníka bez úroků... - nemáte tetičku, která by vám poskytla milion? Já mám jednoho spolupracovníka, kterému tetička půjčila 3 mega s nulovým úrokem na 10 let.

Tak to je snad finančně nepřizpůsobivý:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]