Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit papír na tisk fotografií 9x13 cm?

Od: rk22 odpovědí: 4 změna:

Sháním papíry na tisk fotografií o rozměru 9x13 cm a nemohu tento rozměr nikde najít. Vyrábí se ještě tento rozměr fotopapírů a dá se někde sehnat? Mám většinu fotografií s tímto rozměrem a mám na to i album a tak bych si další fotografie tisknul v tomto rozměru.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

2x

Naučte se gůglovat.

Třeba tady: megapixel.cz/...

rk22
hodnocení

Gůgloval jsem, ale našlo mi to spoustu různých fotopapírů, ale bohužel nic s rozměrem který jsem hledal.

ml1
hodnocení

0x

Koupit A4 a tisknut fotky po 4 vychází finančně nejlíp.

Taky je možnost půlit 13x18. Ale papíry 13x18 jsou neskutečně drahé.

Nejlíp vychází právě 10x15 (ev. A6=105x148 mm, obchody to občas zaměňují a já se nestačím divit) nebo A4. Vše ostatní je asi exotika, za kterou se připlácí.

(Mimochodem podobná situace je u 7x10 (kdysi běžný) nebo 2,5x3,5 (průkazové foto), taky je lepší nadělat to z 10x15)

Mně se nejlíp kouká na 13x18 Canon Glossy Plus II. Sice je to drahé jak kráva, jedna fotka za deset korun, ale ta kvalita povrchu a podání barev je prostě prvotřídní.

Schválně jsem investoval do pokusu nějakého Media range, 50 listů za 80 kč nebo tak nějak a je to naprosto k zblití, jako kdybych tisknul na karton od krabice. Takže jinde zde odkazovaným padesáti listům 9x13 od Fomei za 150 Kč taky moc nevěřím.

Dělit fotky z většího archu moc nedoporučuji. Musela by být k dispozici kvalitní řezačka, ne nějké škubadlo za tři stovky z netu. Nůžkama stříhat, to je čirý masochismus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]