Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studené nohy!

Od: tomik® odpovědí: 2 změna:
Prosím o radu již dva roky mě trápí studené nohy i když mám dlouhé kalhoty a podkolenky! Z nohou mám často bolesti i ve slabinách! Beru prášky Concor, mertenil . S lékařem jsem se poradil ale bez výsledku. Nemá někdo podobnou zkušenost kterou řešil a nějak vyřešil.dekuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ty podkolenky, to není dobrý nápad. Nejen gumičky, ale celá délka podkolenek utlačuje tepny a žíly a krev těžce proudí. Studené nohy, to bývá většinou následek špatného prokrvení, ucpávání cév. Chtělo by to cévaře a ten se v první řadě zeptá, jestli kouříte, jestli a jak dlouho jste kouřil. A sestra vzadu zahučí: "Prokuřene nohy". Nejspíše vás cévař pošle ještě na EMG, aby se zjistilo, jestli vám nezačíná neuropatie. Ale musíte s cévami dělat pořádek, abyste neskončil bez nohy na vozíku. Občas vás nebolí konečky prstů, nečervenají, nečernají?

doplněno 26.05.24 17:30:

Brymburka má pravdu, já jsem zapomněla napsat. Je potřeba, hodně chodit a když se málo chodí tak chodit na místě. A/ zvedat paty B/ zhoupnout se ze špiček na paty a opačně. Vsedě i vestoje.

doplněno 26.05.24 17:31:

Brymburka má pravdu, já jsem zapomněla napsat. Je potřeba, hodně chodit a když se málo chodí tak chodit na místě. A/ zvedat paty B/ zhoupnout se ze špiček na paty a opačně. Vsedě i vestoje.

bramburka
hodnocení

0x

Predevsim vymente podkolenky za diabeticke ponozky! Pokud sedite napr. u TV, nohy procvicujte, hybejte s nimi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]