Nejste přihlášen/a.
Přijde mi to těžce za hranou. Poraď se třeba na lince bezpečí (můžeš telefonicky i online prostřednictvím chatu).
Za hranou to je, ale take by bylo zajimave vedet proc tim rodice vyhrozuji. Mozna se stale hadaji a rodice jim ty hadky musi neustale piskat..
Pokud ty děti/dospívající neměli v minulosti problémy s drogama nebo něco podobnýho, co by nalomilo důvěru rodičů (a to zakladatel, možná úmyslně, nezmiňuje), tak je to těžně za hranou, tečka. Hádky nejsou důvod umístění kamery do soukromého prostoru. Kamera není dětská chůvička u batolete. Téměř dospělý člověk má právo na soukromí ať už z hlediska oblékání, tak sexu a tohle soukromí umístění kamery narušuje. Ani v pracovním prostředí nesmí být kamery umístěný na toaletách a šatnách.
Zakladateli ještě doporučuju (vyjma příp. jiného náhledu prostřednictvím linky bezpečí) důraznou diskuzi s rodiči a škudlení si kapesnýho, ať může příp. hned po střední pryč.
Já bych se to snažil v poklidu rozumně rodičům vysvětlit. Že tam kameru nechci, trošku toho soukromí, zvláště v 17 letech, neškodí. Pokud by si nedali říci, pak bych tedy svolil, ale jen za předpokladu, že si zase já dám po bytě kam budu chtít 3 své kamery, na které budu mít přístup jen já. Jednu na wc, druhou do koupelny a třetí do ložnice rodičů.
Když to bude tvůj byt, tak si je dej kam chceš ...
Rodiče asi vědí co dělají, když to nebude z důvodu, že se nudí a chtějí šmírovat
Chápu, ale nemůžeš se chovat k dětem jako k věci. Tazatel píše "mám pokoj". To by mohl klidně rovnou napsat "jsem v pokoji svých rodičů". Pokud v tomto případě existuje tak hrubý nerespekt k soukromí vlastního dítěte a tak drsná diktatura, zejména v jeho věku 17 let, potřebovali by rodiče spíše proplesknout.
Na druhou stranu, neuvažuješ o tom, že asi zamlčuje podstatné. Nejspíš jsi měl trauma s rodiči.
Já bych se vůbec nepohoršoval, protože za jeden až 11 měsíců mu bude 18 a může si dělat co chce, takhle krátkou dobu, pravda, v nízkém věku se to zdá jako věčnost, si myslím, že to může vydržet, co myslíš
Padl tady nějaký příklad se zaměstnavatelem - No ale právě, převlékat se přece může chodit do koupelny! Stejně tak masturbovat nebo já nevím co mu na tom vadí?
Vycházím z toho, že mi rodiče jsou něco jako zaměstnavatel, současně asi vědí co dělají, a taky že jsem byl v 17 letech poněkud výrazně v IT chytřejší než rodiče Vlastně i než učitelé
Dneska? Průměrný sedmnáctiletý nic neumí, všechno chce, a zná svoje práva a ne povinnosti
Zde se v článku uvádí:
" U starších dětí a teenagerů však doporučujeme kameru do pokoje nedávat, případně ji odstranit, pokud tam byla v minulosti umístěna. Děti v tomto věku si mimořádně zakládají na svém soukromí a nezávislosti. Kontrola dětí a teenagerů ve vyšším věku by se rozhodně neměla odehrávat prostřednictvím kamery umístěné v dětském pokoji. Ve vyšším věku je už potřeba jako rodič akceptovat právo vašeho dítěte na soukromí."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.