Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžou gumové bonbóny vytáhnout výplň?

Od: damian odpovědí: 5 změna:
Pokud pomineme fakt, že jsou tyto cukrovinky škodlivé samy o sobě, mohou vytáhnout nebo způsobit netěstnost u zubní výplně?
Měl jsem pendreky od Haribo ale byly extrémně měkké, skoro jako žvýkačka, tak jsem si jich moc nedal. Za výplně a opravy zubu jsem dal asi 20k za poslední rok. Čistím si zuby 5x denně. Ale mám balíček Milch Bären (gumoví medvídci) a moc mě lákají.
Děkuji za rady a pěkný večer

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Správnou plombu nevytáhnou! Když se dělají otisky, to je přece tah. A když je zub dobře zaplombovaný, tak to nevytáhne výplň, ba ani nestáhne korunku. To jsou slova mojí zubařky.

hodnocení

1x
Ta tuhá želé klidně taky, cokoli co umí vyvinout podtlak. Je na diskuzi, za co taková výplň stála..

hodnocení

0x
Urban legend, žvýkačky vytahují plomby *smich*

To není tak jednoduché. Ano, není to pravidlo a nestává se to běžně, ale taky neplatí: "Když se mi to nestalo, tak to neexistuje."

Mě žvýkačka vytáhla celý umělý zub i s čepem. Ano nejspíš, bylo v háji "uložení čepu", protože zubař říkal : "No, moc se mi to nelíbí, ale přilepíme to." No už to bude tak 10 let a drží to. Ale taky od té doby nežvýkám. Radši :-D

Takže veřím tomu, že když bude nekvalitně udělaná výplň nebo si někdo málo (vůbec) čístí zuby a vykazí se zub okolo výplně, tak ji může některé jídlo vytáhnout. Což vlastně v důsledku je dobře, protože se aspoň dřív spraví.

jaj*
hodnocení

0x
Sisinky mi kdysi vytáhly plombu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]