Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes má svátek Jana, takto se jmenovala moje zesnulá babička. A já nevím zda je vhodné psát zprávu mému otci (byla jeho maminkou), že na babičku vzpomínám. Nevím zda se toto dělá při jmeninách zemřelého nebo to není vhodné a mám počkat až na dušičky? Snad jsem to popsal srozumitelně aby někdo dokázal poradit. Děkuji
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
ben®
6x
2x
V naší rodině bylo zvykem zapálit na hřbitově svíčku v den narození a v den úmrtí těch zemřelých. Jmeniny jsme pomíjeli. Já se to snažím dodržovat, ale někdy jen svíčkou doma nebo jen vzpomínkou.
Vy samozřejmě můžete otci o svých vzpomínkách na babičku napsat kdykoli. Že se zasteskne v den, kdy měla svátek, je normální, že se o tom podělíte se svým(i) nejbližším(i), je také normální.
jaj*
1x
Nevím jestli by nebylo lepší za otcem zajet, nějaký dobrý jídlo dovézt nebo pití a takto její svátek oslavit, zavzpomínat na ni, říct nějaký příhody o ní. Když jsem jezdila za svojí prababičkou, tak to bylo spíš tak, že ona seděla na židli a já jsem jí vyprávěla co jsme spolu zažili, jo bylo toho hodně, často mě hlídala, ještě jsem si vzpomněla na další věci co jsem jí nestihla říct. Takto se i dozvíte nějaký nový věci, každá drobnost se počítá. To co mají zajímavý vzpomínky postupně mizí. No a pak někdy jí zajít na hřbitov, ale aby toho nebylo na otce moc, něco jiného je úmrtí matky a něco jiného je úmrtí babičky. Úmrtí rodičů= za tolik let v kolika mě měli jsem na řadě.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]