Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Můžete mi někdo vysvětlit, co to je milostivé léto 2024? Mám dluh u VZP, okolo 12tis. protože jsem hned po škole nešla do práce. Žádnou exekuci nejspíš nemám, alespoň mi to nikdo neoznámil, pouze mi před pár dny poslali nějaký asi výpis/výměr, nebo nevím co to je. Píšou se tam za jaké měsíce a kolik dlužím. O exekuci ani zmíňka. Ten dluh už je tam něco přes rok. Nechápu ty odborné články na internetu, vůbec tomu nerozumím. Milostivé léto je, že mi dluh odpustí a zmizí? Nebo ho budu muset i tak zaplatit? Momentálně jsem na UP, takže skáčou jen penále. Pokud je ML to, že vám dluh odstraní, můžu si o něj v tomto případě žádat? Na internetu se píše, že tenhle rok si bude moct žádat víc lidí s různými typy dluhů, ale já to prostě nechápu, je to odborně a nějak divně právně napsané.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.