Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rušení nočního klidu vs výše pokuty

Od: nanuki odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Včera večer se nám, skupince kamarádů stala nemilá věc a to taková, že jsme byli chyceni kolem 24:00 MP a PČR za rušené nočního klidu.

Prostor ve kterém jsme údajně rušili noční klid, byl v podstatě začátek lesoparku od kterého je cca 400m hotel. Berte v potaz, že v tuto dobu ve které jsme rušili noční klid je cca 3°C takže je vyloučeno, že by ze 400m vzdáleného hotelu měl někdo otevřené okno a něco slyšel a stěžoval si. A druhá věc je doba voleb, takže podle mě by to mohla být polehčující okolnost.

Ještě bych dodal k naší MP, že je zde velmi proslavena sloganem "Chceš výplatu, vydělěj si na ni pokutama"

Nikdo z nás nepodstoupil ani dechovou zkoušku i když si myslím, že ta s rušením nočního klidu nemá nic společného.

Každopádně chci se zeptat, jestli je nějaká možnost jak se bránit, protože nám bylo sděleno, že pokuta může dosahovat až 5000,- ale může klidně být i 100,-

Byl bych hrozně vděčný za vaše odpovědi, den D před komisí se blíží a rád bych tam uhájil své právo. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proč by měly bejt volby jako polehčující okolnost?.?.? *zed**zed**zed*

nanuki
hodnocení

Nevím, jen jsem se domníval.

buss
hodnocení

0x

Jakási pomotaná otázka.
Takže jste odmítli zaplatit pokutu na místě.
Chyceni, někdo je někdo volal, ne? Nebo právě skrze volby mají zvýšit pozornost ve službě, takže slyšeli. Ještě jste znevažovali tuto akci. Za komunistů by jste šli ...
Jak rušili, řvali, zpívali ... údajně ...
Alkohol a rušení spolu úzce souvisí, střízlivý člověk nedělá přece bordel...
Otevřené okno při mrazu není vyloučeno, mám běžně.
Rušení je na subjektivním hodnocení, koho to rušilo, způsob rušení, kde ...

Přesvědčete komisi, že jste nikoho nerušili, nemohli. § 47 1/ b) poruší noční klid. + občanský zákoník.
Též je otázkou, má-li to obec ve své vyhlášce a jak formulované.

nanuki
hodnocení

MP nejprve chtěla 1000,- na místě nebo na složenku. Po příjezdu PČR se vše změnilo. Když jsem šel ke strážníkovi s tisícovkou v ruce řekl mi, že je to částka neadekvátní ať si ty peníze schovám.

Takže pokutu jsme neodmítali zaplatit.

Údajně stála hlídka MP poblíž hotelu od kterého nás slyšeli.Nezmínili se o tom, že by si někdo stěžoval.

Kamarád má hlasitější projev a do toho začali druzí dva kamarádi napodobovat souboj z nějakého filmu. První hlídka co přijela řekla, že si někdo myslel že se tady perem, tak je zavolali. Hned na to co zjistili, že vše bylo ze srandy volali vysílačkou, že to rvačka není a že nás rozpustí bez nějakých postihů...Bohužel ve vysílačce se ozvalo "nikam je nepouštějte"

PČR nám po příjezdu jen zkontrolovala ruce (vůbec nevím proč) a o ničem se nezmínila a odjela.

nu*
hodnocení

0x

když víš o sloganu MP, más se v noci chovat jako člověk a ne jako zvíře, kdybs noční klid nerušil, asi by tě nikdo neslyšel a proto také nikdo nezkontroloval, před komisí bude hájeno především právo ostatních o půlnoci spících spoluobčanů, co vstávají třeba v půl páté do práce...

nanuki
hodnocení

Jasně, že se nás postih nemine, ale je rozdíl zaplatit 100,- místo 5000,- jak nám řekl strážník, že se tak může stát, pokud se z toho vybruslíme naším jednáním.

buss
hodnocení

0x

Slyšet na 400 m, no to už musí být kravál, to nestačí hlasitější projev.
Kdo byl rušen? Je to na dokazování ( jak byl porušen nebo ohrožen zájem společnosti), pokud si nikdo nestěžoval. Ověřit si to v hotelu, nejbližší stavení. Jo a pak ještě myslivecký zákon, rušení zvěře...

Popsat, že jste se nijak necukali, byly jste ochotni uloženou pokutu uhradit na místě, dokonce v hotovosti, pak od toho bez udání důvodu ustoupili. Nebo si najít zmocněnce, co se vyzná...

No, já bych tak netvrdil, že postih nemine. Důkladné prostudování norem, argumentace
Ruce? Asi jestli jste nestříkali hesla... nesouhlas s politikou, režimem (ale jaká, jaký tady..).. Je fakt, že státní jsou někdy nad věcí.
Nějaké slogany jsou k ..., každý je nějak hodnocen, bohužel u policíí jsou to uložené pokuty. Zatím nikdo jiné kriterium

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]